FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 23. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 23. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak 23. travnja:

SENJ - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici u povodu Dana grada Senja, a predviđeno je i obraćanje predsjednika Republike (13 sati, Tvrđava Nehaj). Nakon toga, predsjednik Josipović obići će Gradski muzej i stalni postav Sakralne baštine Senj.

ZAGREB - Čitanjem Barišićevih iskaza na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju "Fimi media". Nakon Barišića, suđenje HDZ-u, Sanaderu i nekadašnjim stranačkim dužnosnicima u slučaju "Fimi media" nastavit će se ispitivanjem ostalih optuženika koji su priznali krivnju. Uz Barišića to su bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije "Fimi media" Nevenka Jurak te predstavnica njene tvrtke Marica Ivanković koja na sudu zastupa "Fimi mediju" kao pravnu osobu (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu održat će se pripremno ročište u slučaju samozvanog bivšeg premijera tzv. SAO krajine Borislava Mikelića, kojem je odobreno ponavljanje postupka. Mikelića je sisački Županijski sud 1993. godine u odsutnosti osudio na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civila na području Petrinje. Mikelić je nakon "Oluje" pobjegao u Beograd, gdje i danas živi, a po riječima njegovog branitelja Silvija Degena, neće se pojaviti na pripremnom ročištu pred sucem Željkom Horvatovićem (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U sklopu "Noći knjige", manifestacije koja se organizira u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava, održat će se tribina "Knjiga u krupnom planu" na kojoj će se razgovarati o knjizi, njezinu statusu i budućnosti u hrvatskom društvu (18 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). Prema najavama organizatora, na tribini će sudjelovati i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te ravnateljica NSK Dunja Sajter Šverko.

ZAGREB - Svečanu dodjela nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND) "Velebitska degenija" za 2011. godinu u povodu Dana planeta Zemlje (12 sati, Velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2). Nagrada se sastoji od skulpture, rada akademskog kipara Stjepana Divkovića kao i novčanog dijela.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙