FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 22. travnja

Autor: smar
ZAGREB, 21. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju 22. travnja:

JASENOVAC - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem i predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će u Spomen području Jasenovac na obilježavanju 67. obljetnice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac te na komemoraciji. Komemoraciji će prisustvovati i ministri Gordan Maras, Mirando Mrsić, Tihomir Jakovina i Željko Jovanović (10 sati, Spomen područje Jasenovac). Bit će položeni i vijenci u znak sjećanja na 67. obljetnicu proboja iz koncentracijskog logora Jasenovac, 22. travnja 1945. (kod spomenika "Kameni cvijet"). Nazočnima će se obratiti predsjednici Vlade, Hrvatskog sabora i Republike, Milanović, Šprem i Josipović. Također okupljenima će se obratiti predsjednica Savjeta Spomen područja Jasenovac Katica Sedmak i predstavnica jasenovačkih zatočenika Brigita Knežević, (9,30 sati okupljanje ispred zgrade Memorijalnog muzeja, Spomen područje Jasenovac).

PLITVICE - U povodu Dana planeta Zemlje ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy susrest će se na radnom sastanku s predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Na godišnjem druženju razgovarat će se o novim politikama Ministarstva u području zaštite okoliša te o prijedlozima novih Zakona o otpadu, Zakona o zaštiti okoliša te Zakona o zaštiti prirode (10 sati, Nacionalni park Plitvička jezera, kongresna dvorana hotela Jezero). Nakon završetka sastanka predviđene su izjave za medije (oko 13 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙