FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon osudio "terorističke bombaške napade" u Siriji

Autor: dhai
UJEDINJENI NARODI, 30. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je u ponedjeljak "terorističke bombaške napade" u sirijskim gradovima Damasku i Idlibu, te izrazio "ozbiljnu zabrinutost" zbog nastavka nasilja, napominjući da je došlo do određenog poboljšanja sigurnosti u područjima pod nadzorom promatrača UN-a.

"Glavni tajnik osuđuje terorističke bombaške napade u gradovima Idlibu i Damasku koji su se dogodili danas i 27. travnja, uz pogibiju i ranjavanje velikog broj ljudi", objavio je Banov ured za tisak u priopćenju

"Iako se bilježe poboljšanja u područjima gdje su razmješteni promatrači UN-a, glavni tajnik je i dalje ozbiljno zabrinut zbog izvješća o nastavku nasilja, ubijanja i zlostavljanja u Siriji u posljednjih nekoliko dana", navodi se u priopćenju.

U eksploziji bombe u blizini zgrade službe sigurnosti u ponedjeljak u Idlibu poginulo je devet osoba, među kojima su i pripadnici sirijske vojske, a oko stotinu je ranjeno, izvijestili su sirijski državni mediji. Aktivist iz Sirijskog opservatorija za ljudska prava je broj poginulih procijenio na 20.

Proteklog je vikenda u nasilju u Siriji ubijeno najmanje 70 osoba.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙