FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: 300 promatrača čim prije u Siriju

Autor: rtom
ŽENEVA, 20. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni narodi moraju čim prije moguće poslati 300 promatrača u Siriju u pokušaju da zaustave val ubojstva i nasilja koja ne prestaju unatoč prekidu vatre, rekao je u petak glasnogovornik Kofija Annana, posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju.

Sedam nenaoružanih UN-ovih promatrača motri prekid vatre proglašen prošli tjedan, a od ponedjeljka će im se pridružiti još dvojica dok će se cjelokupna prethodnica od 30 ljudi rasporediti idućeg tjedna, rekao je Ahmad Fawzi.

"Prekid vatre je krhak. Žrtve su svakodnevne i moramo učiniti sve da zaustavimo (...) ubojstva, nasilje u svim oblicima", naglasio je Fawzi.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon preporučio je u četvrtak Vijeću sigurnosti da u Siriju pošalje misiju od 300 promatrača koji bi nadzirali prekid vatre tijekom početnog razdoblja od tri mjeseca, dok je u srijedu ponovno prekršeno primirje sukobima u kojima je živote izgubilo 14 ljudi.

UN-ove mirovne operacije iziskuju pripreme, komunikacijsku opremu, vozila i medicinski materijal, rekao je Fawzi te poručio "Čim Vijeće sigurnosti prihvati rezoluciju kojom odobrava 300 promatrača na terenu, bit ćemo spremni rasporediti ih vrlo, vrlo brzo".

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙