FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN će glasati o slanju do 300 promatrača u Siriju

Autor: vmrs
UJEDINJENI NARODI/ZAGREB, 21. travnja 2012. (Hina) - Vijeće sigurnosti glasat će u subotu tijekom dana o nacrtu rezolucije kojim će se odobriti slanje najviše tri stotine nenaoružanih vojnih promatrača u Siriju.

Istodobno, na terenu u Siriji je skupina promatrača Ujedinjenih naroda za nadzor primirja u Siriji posjetila grad Homs i sastala se s guvernerom te pokrajine. Sirijske su im vlasti dopustile da odu u Homs, epicentar 13-mjesečnog ustanka protiv predsjednika Bašara al-Asada. Lokalni aktivisti kažu kako je prvi put u više tjedana prestalo granatiranje toga grada.

"Ekipa promatrača psolana je u Homs i sastala se s guvernerom", rekao je glasnogovornik UN-a Halid al-Masri. "Sad su u posjetu gradu".

No aktivisti kažu da je granatiranje prestalo samo da bi se činilo kako vlasti poštuju prekid vatre dogovoren uz posredovanje međunarodnoga mirovnog izaslanika Kofija Annana. Po njihovim riječima, granatiranje će se nastaviti čim promatrači odu.

Sirijsko oporbeno nacionalno vijeće u subotu je ponovno pozvalo UN da vojno intervenira u toj zemlji i tako zaustavi zločine Al-Asadova režima, javio je AFP "Još jednom pozivamo Vijeće sigurnosti UN-a na hitnu vojnu intervenciju kako bi prestali zločini režima nad nenaoružanim sirijskim narodom", kaže se u priopćenju Sirijskoga nacionalnog vijeća.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙