FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka premijera Milanovića u povodu Međunarodnog praznika rada

Autor: dmak
ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - Predsjednik vlade Zoran Milanović uputio je danas čestitku hrvatskim građanima u povodu Međunarodnog praznika rada, u kojoj ističe da su u vladi "odlučni u tome da vrate radniku i radu dostojanstvo i položaj koji zaslužuju, a hrvatsko gospodarstvo postave na zdrave temelje, kao jedini put do boljeg života svih, radnika, umirovljenika i onih koji svoje pravo na rad još nisu ostvarili ili su u ovim teškim godinama izgubili radna mjesta".

Podsjetio je da su prije nekoliko mjeseci preuzeli upravljanje zemljom opustošenom krizom, neprovođenjem reformi i ponašanjem zbog kojeg se danas vode sudski procesi. "Prihvatili smo odgovornost koju su nam dali građani, svjesni da nema lakih rješenja i da nemamo puno izbora pri uvođenju reda u gospodarske, poslovne i radne odnose u zemlji", navodi premijer u čestitci.

"S tim ciljem, dužni smo donositi i teške odluke koje će se, uvjereni smo, samo u kratkom roku nepovoljno odraziti na već iscrpljeni standard građana. Vlada čini sve da stvori preduvjete za gospodarski rast koji je jedino jamstvo ne samo očuvanja radnih mjesta, nego i otvaranja novih", ističe Milanović.

Dodaje kako razumiju zamor i nestrpljenje hrvatskih građana od kojih se uvijek tražilo samo odricanje. No, upozorio je, svako daljnje odlaganje neugodnih poteza bilo bi ne samo neodgovorno, već i nepošteno i pogrešno, a naposljetku i neuspješno kupovanje vremena koje je već gotovo isteklo. Izrazivši vjeru da u tome i dalje ima njihovu podršku premijer Milanović svim hrvatskim građanima, u ime vlade, čestitao je 1. svibanj, Praznik rada.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙