FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HT za 2. svibanj najavio sjednicu Uprave o planu stimulacije višeg menadžmenta

Autor: tmis
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - Uoči sutrašnje Glavne skupštine Hrvatskog telekoma (HT), koja će uz ostalo odlučivati i o upotrebi neto dobiti HT-a iz 2011., ta je telekom kompanija izvijestila danas putem Zagrebačke burzu da će njegova Uprava na sjednici 2. svibnja odlučivati o usvajanju programa otkupa vlastitih dionica u svrhu realizacije dugoročnog plana stimulacije višeg menadžmenta.

Taj plan stimulacije, kako iz HT-a još navode u današnjoj obavijesti na Burzi, za sada se primjenjuje samo na predsjednika Uprave HT-a i opisan je u Godišnjem izvješću za 2011.

Glavna skupština HT-a sutra, 25. travnja, da dnevnom redu ima usvajanje izvješća HT-a za prošlu godinu u kojoj je HT ostvario neto dobit od 1,8 milijardi kuna.

Gotovo cijela neto dobit određena je za isplatu dividende od 22,14 kuna po dionici, o čemu će također odlučivati Skupština, pri čemu je polovica ili 11,07 kuna po dionici već isplaćena dioničarima 27. veljače ove godine na ime predujma dividende, za što je suglasnost Upravi dao Nadzorni odbor.

Skupština će odlučivati i o izboru članova Nadzornog odbora na mandat od četiri godine, za što su predloženi dosadašnji članovi Ivica Mišetić iz Zagreba i Kathryn Walt Hall iz Rutherforda (SAD), a za nove članove Damir Grbavac iz Samobora, Oliver Knipping iz Bonna i Mark Klein iz Duesseldorfa.

U vezi Nadzornog odbora HT je 10. travnja primio protuprijedlog Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, koji je 7-postotni dioničar HT-a, da se umjesto Grbavca za člana Nadzornog odbora predlaže Branko Borković.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙