FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 27. travnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 27. travnja:

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskoga sabora sjednicu će nastaviti raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju kojima Vlada RH predlaže da se ponovno dopusti javno okupljanje na Markovu trgu, i to do 1500 sudionika na deset metara od sjedišta Hrvatskoga sabora, Vlade RH i Ustavnog suda. Takvi bi se skupovi mogli održavati između osam i 22 sata, a morali bi se najaviti najkasnije 48 sati prije održavanja. U obrazloženju prijedloga navodi se da se izmjenama i dopunama nastojalo pomiriti više suprotstavljenih prava te se predlaže pravo na mirno okupljanje i javni prosvjed ograničiti na deset metara od zgrada u kojima je sjedište Sabora, Vlade RH i Ustavnog suda, a propisuju se smjerovi (prilazi) iz kojih je dopušten pristup na Trg. sv. Marka i da će grad Zagreb na primjeren način obilježiti - vidljivo označiti prostor za održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda na tom trgu. Na taj način omogućeno je pravo građana da poruke vezane uz politička, socijalna i nacionalna uvjerenja i ciljeve prenesu upravo adresatu, a to su nesumnjivo Hrvatski sabor ili Vlada Republike Hrvatske, navodi se u obrazloženju (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg. sv. Marka 2). Na dnevnom redu su 34 točke, a među njima i Nacrt prijedloga zakona o poticanju zapošljavanja, Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona te Prijedlog uredbe o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa. Vlada će, prema predloženom dnevnom redu, odlučivati i o prijedlozima vezanim za cijenu struje i cijenu plina. Naime, pred Vladom će se naći i prijedlozi odluka o visini tarifnih stavki u tarifnim sustavima za proizvodnju, prijenos, distribuciju i za opskrbu električnom energijom, kao i prijedlozi odluka o cijeni za dobavu plina dobavljaču plina za opskrbljivače tarifnih kupaca, odluka o visini tarifnih stavki u tarifnim sustavima za distribuciju, za opskrbu prirodnim plinom te prijedlog odluke o izmjeni odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce.

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu je rasprava o prijedlogu HSS-a za određivanje zamjenika zastupniku Josipu Friščiću i njegovom zamjeniku Branku Hrgu (9 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu je prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (8,30 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

OSIJEK - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić održat će u Osijeku radni sastanak s predstavnicima državnih, gradskih ustanova u kulturi i nevladinih udruga (14,30 sati, prostorije Hrvatskog narodnog kazališta (HNK). Obraćanje medijima predviđa se za 16 sati.

ZAGREB- Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i primanje mita u slučaju Ina-MOL nastavlja se na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem njegovog bivšeg glasnogovornika i suoptuženika u aferi "Fimi media" Ratka Mačeka i Vesne Špoljarić iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (9,30 sati, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Zastupnica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić održat će ispred zgrade Hrvatskog sabora konferenciju za novinare na temu: "Aktivnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zakon o otpadu". Kao nestranačke osobe i predstavnici struke konferenciji će nazočiti mr. Goranka Adam, mr. Ivana Rajčić i prof. dr. Stanko Uršić (11 sati, ispred zgrade Hrvatskog sabora, ispred ulaza broj 6, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Demokratski centar (DC) održat će konferenciju za novinare u središnjici stranke na temu "Četiri ključne pogreške koalicijske vlade - Je li EU još uvijek primaran cilj? Izvješće EK ukazuje na četiri slabe točke izvršne vlasti". Na konferenciji će govoriti predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt i član Predsjedništva DC-a i koordinator za politička pitanja Petar Bašić (10,30 sati, prostorije Središnjice DC-a, Ilica 48/I kat).

ZAGREB - Premijera "Jenufe" u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu pod ravnanjem maestra Srboljuba Dinića i u režiji Ozrena Prohića. Poznata češka opera Leoša Janáčeka vraća se nakon gotovo sedam desetljeća na pozornicu HNK u Zagrebu (19,30 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙