FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za subotu, 21. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 21. travnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za subotu, 21. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će akciji čišćenja okoliša "Zelena čistka" (10,45 sati, Ulica Kneza Branimira, nasuprot Poslovnog centra Zavrtnica, Zavrtnica 17), a nakon toga nazočit će otvorenju Green City Projecta u prigodi obilježavanja Dana planete Zemlje (11,30 sati, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović pridružit će se akciji Zelena čistka na lokaciji Branimirova Retkovec III (Branimirovom prije Interspara skretanje desno - prelazak preko dvije pruge, nastavak makadamom u produžetku). Akciji čišćenja prisustvovat će i ministrica Mirela Holy i ministri Mirando Mrsić, Ante Kotromanović i Orsat Miljenić. Kampanja "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš", koja se provodi u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World cleanup 2012." najveća je akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada, a Hrvatska će se toj međunarodnoj akciji pridružiti prvi put.

RIJEKA - U Brodogradilištu 3. maj u more će biti porinuta teglenica "Paula", koja se u tom brodogradilištu gradi za belgijsku tvrtku SARENS NV Meise (11 sati, navoz br. 2).

SPLIT - Svečano otvaranje 22. Marulićevih dana i dodjela nagrada Ministarstva kulture "Marin Držić" (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1). Festival se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split. Po izboru ovogodišnje izbornice Gordane Ostović bit će prikazano devet predstava u konkurenciji za festivalske nagrade.

SPLIT - Svečanost u povodu "Dana hrvatske knjige" i dodjela nagrada "Judita", "Davidias" i "Slavić" (19 sati, Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu, Trg braće Radića 7). Nagradu "Davidias" koja se dodjeljuje za studiju ili najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike, dobili su Vladimir Bubrin i Vinko Grubišić, nagradu "Judita" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini u 2011. godini dobio je Stipe Botica, a nagradu "Slavić" za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2011. godini dobila je Ankica Tomić za roman "Naročito ljeti". Nagrade će uručiti predsjednik DHK Božidar Petrač.

ZAGREB - Dodjela "Velike nagrade" Dana hrvatskog filma (DHF) (20,30 sati, Kino SC, Savska cesta 25).

ZAGREB - Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka za rukometaše između CO Zagreba i Kiela (19.15 sati, Arena Zagreb).

ZADAR - Utakmica 27. kola Prve HNL Zadar - Cibalia (16.30 sati, stadion Stanovi).

RIJEKA - Utakmica 27. kola Prve HNL Rijeka - Dinamo (17 sati, stadion Kantrida).

Dežurni na desku FaH-a:

Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙