FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljoprivrednici traktorima ponovno blokiraju ceste u Vojvodini

Autor: jsta
SUBOTICA, 25. travnja 2012. (Hina) - Poljoprivrednici su u Vojvodini u srijedu traktorima počeli blokirati prometnice i veće gradove nezadovoljni što je srbijanska vlada promijenila raniju politiku poticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Blokirani su do sada Subotica, Pančevo, Inđija, Stara Pazova kao i prometnice na oko 80 mjesta u Vojvodini, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Poljoprivrednici zahtijevaju da se vrati stari način poticanja proizvodnje od oko 140 eura po hektaru, da se produlji rok za podjelu bonova za dizel gorivo do 1. srpnja i da se primijeni Strategija ruralnog razvoja jer je ona uvjet za korištenje sredstava iz IPA fondova EU.

"Pošto ti zahtjevi od ožujka nisu ispunjeni, počeli smo prosvjed. To će nažalost ometati građane u svakodnevnim obvezama, ali trudit ćemo se da toga bude što manje", rekao je jutros agenciji Beta član Organizacijskog odbora prosvjeda poljoprivrednika Miroslav Ivković.

Potkraj ožujka oko 4.000 poljoprivrednika iz Vojvodine uputilo se u Beograd kako bi mjerodavnom ministarstvu predalo svoje zahtjeve, ali ih je policija u tome spriječila nakon čega je blokirana većina vojvođanskih cesta.

Poslije nekoliko dana prosvjed je prekinut uz upozorenje poljoprivrednika da će ponovno blokirati prometnice 25. travnja ako zahtjevi ne budu usvojeni.

Mediji javljaju da bi putnici prije prolaska kroz Vojvodinu trebali tražiti informacije od Automoto saveza Srbije.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙