FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens snizio procjenu dobiti za ovu godinu

Autor: mpuk
BERLIN, 25. travnja 2012. (Hina/AFP) - Njemački inženjerski div Siemens upozorio je u srijedu da će mu dobit za ovu godinu biti manja od ranije planirane uslijed teških izazova u drugom tromjesečju.

"Izazovi, uglavnom u poslovanju vezanom za prijenos energije, utjecali su da smanjimo našu procjenu dobiti od neprekinutog poslovanja za 600 do 800 milijuna eura. Izvorno smo očekivali da ćemo u fiskalnoj 2012. ostvariti dobit od 6 milijardi eura“, priopćio je Siemens.

Ta inženjerska grupa, kojoj poslovna godina počinje u listopadu i traje do kraja rujna, izvijestila je da je neto dobit u drugom tromjesečju njezine fiskalne godine smanjena za 64 posto na 1,015 milijardi eura zbog troškova u poslovanju vezanom za prijenos energije i restrukturiranja u sklopu zajedničkog ulaganja s Nokijom.

"Kao što se i očekivalo, drugo tromjesečje nije nam bilo lako", rekao je izvršni direktor Peter Loescher. "Dobit u tom tromjesečju bila je ispod očekivanja zbog troškova projekata prijenosa energije u Njemačkoj. Sustavno rješavamo te probleme".

Kako dodaje, na razini prodaje i narudžbi, dok Siemens postiže jasan rast prihoda, narudžbe su bile niže nego prošle godine zbog smanjene količine velikih narudžbi.

Prihodi Siemensa u drugom tromjesečju porasli su 9 posto na 19,297 milijardi eura, dok su nove narudžbe smanjene 13 posto na 17,88 milijardi eura.

Iako Siemens ne očekuje da će ostvariti ciljanu zaradu za cijelu godinu, za fiskalnu 2012. na putu je da postigne svoje ciljane prihode i narudžbe, ističe Loescher.

(Hina) xmpv ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙