FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo turizma uvodi e-konzultacije

Autor: tmis
ZAGREB, 23. travnja 2012. (Hina) - Ministarstvo turizma pokrenulo je novi projekt - e-konzultacije, a takvim se savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću želi pridonijeti kvalitetnijem i transparentnijem informiranju te uključivanju građana u proces donošenja odluka, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane da pošalju svoje prijedloge, ideje i mišljenja o projektima Ministarstva te da se aktivno uključe u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva najavljuju da će u drugom tromjesečju ove godine u proceduru biti upućene izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu, a građani svoje prijedloge za izmjene i dopune tog zakona mogu slati do 15. svibnja na elektroničku adresu "savjetovanje@mint.hr".

U planu Ministarstva su i izmjene, odnosno dopune Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će u proceduru u četvrtom tromjesečju ove godine, a do 15. rujna, na već navedenu elektoničku adresu, svi zainteresirani mogu slati svoje prijedloge i sugestije potrebnih izmjena tog zakona.

Nakon navedenih rokova bit će otvorena savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima prijedloga izmjena i dopuna oba zakona. Po završetku postupaka savjetovanja, na web stranicama Ministarstva objavit će se analiza pristiglih prijedloga i stav Ministarstva o njima.

Iz Ministarstva podsjećaju da se građani mogu uključiti i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma, koju priprema Institut za turizam, te do 1. kolovoza ove godine slati prijedloge i mišljenja na adresu "strategija@iztzg.hr", a stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iznijeti i na forumu otvorenom u sklopu izrade Strategije (forum.iztzg.hr).

Omogućavanje dvosmjerne komunikacije između državnih tijela i šire javnosti u skladu je s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, ističu iz Ministarstva turizma.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙