FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma Ostojić o ulaganjima Arenaturista

Autor: dspo
PULA, 10. travnja 2012. (Hina) - Ministar turizma Veljko Ostojić obišao je danas poslijepodne pulsko apartmansko naselje Punta Verudela i hotel Park Plaza Histria koji se temeljito renoviraju.

Intenzivni radovi na ovim objektima u vlasništvu pulske hotelske kuće Arenaturist počeli su krajem studenog prošle godine kako bi u novom ruhu i s višom kategorizacijom dočekali ovogodišnju sezonu, a izvršni direktor Arenaturista Igor Štoković kazao je da bi se Histria po sadašnjim planovima trebala otvoriti sredinom svibnja, a Punta Verudela negdje do kraja tog mjeseca.

"Nakon 25 godina postojanja ovo je iznimno značajan i jako bitan pomak u dizanju kvalitete ukupnog turističkog naselja, ali i turizma Istre uopće", kazao je ministar Ostojić dodavši kako su s novim vlasnicima i novim pristupom u Arenaturistu očigledno shvatili da je dizanje kvalitete put uspjeha.

Izrazio je zadovoljstvo ukupnim pristupom renoviranju, a posebice činjenicom što je u ovom slučaju u cjelosti angažirana domaća radna snaga, od projektanata i dizajnera do proizvođača, što, smatra on, "ovu investiciju čini posebnom".

"Veseli me što je ovo tek početak jednog značajnijeg investicijskog ciklusa Arenaturista te da već na jesen možemo očekivati nastavak. To je ono što treba Puli, istarskom i hrvatskom turizmu", naglasio je Ostojić dodavši kako cijela investicija renoviranja hotela, apartmanskog naselja na Punta Verudeli te hotela Medulin iznosi oko 25 milijuna eura.

Govoreći o ovogodišnjim investicijama u turizmu Ostojić je istaknuo kako se ulaže oko 1,5 milijardi kuna od čega nešto manje od 900 milijuna kuna je od strane privatnog sektora.

"Prioritet ove Vlade i Ministarstva turizma je stvaranje boljih i kvalitetnijih okvira poslovanja ukupnog sektora. Mislim da će se s nekim izmjenama zakona i mjerama u zakonu o turističkom zemljištu stvoriti preduvjete za daljnje investicije u hotelskom i kamping sektoru", poručio je Ostojić.

Najavio je kako će ovog četvrtka na sjednici Vlade biti donesena odluka o odabiru investitora za lokaciju Sv. Katarina-Monumenti u sklopu projekta Brijuni-Rivijera.

Za druge dvije lokacije tog projekta Hidrobaza i Pineta rok za dostavu ponuda je sredina svibnja.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙