FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: Prosvjed katoličke desnice protiv vlade

Autor: mtro
VARŠAVA, 21. travnja 2012. (Hina/AFP) - Oko 20.000 ljudi, prema procjeni gradskih vlasti, okupilo se u subotu u Varašavi na poziv desno orijentirane oporbe i katoličke televizije Trwam, kako bi prosvjedovali protiv politike liberalne vlade Donalda Tuska.

Prosvjed je počeo misom na trgu u središtu Varšave na koju je došao Jaroslaw Kaczynski, predsjednik glavne oporbene stranke Pravo i pravda.

Prosvjednici iz cijele zemlje su se zatim uputili prema sjedištu vlade i rezidenciji poljskog predsjednika Bronislawa Komoroskog.

Oni su digli glas protiv odbijanja poljske vlade i Vijeća za radio i televiziju da televiziji Trwam omogući besplatno emitiranje na nacionalnoj razini.

Ta je televizija za sada dostupna putem satelita i privatnih kablovskih kanala a dio je ultrakatoličkog medijskog holdinga koji vodi otac redemptorist Tadeusz Rydzyk, u kojem su osim TV Trwam, radio postaja Maryja i dnevni list Nasz Dziennik, te jedno sveučilište.

Rydzik se putem interneta obratio prosvjednicima i naglasio da poljski katolici imaju pravo na vlastite medije i pozvao na ujedinjenje desno orijentirane oporbe protiv liberalne vlade.

Posljednjih tjedana je diljem Poljske održano nekoliko manifestacija podrške televiziji Trwam.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙