FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komemoracija u Jasenovcu u nedjelju 22. travnja

Autor: dmak
ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - U Spomen području Jasenovac, kod spomenika Cvijet u nedjelju, 22. travnja održat će se komemoracija i polaganje vijenaca u znak sjećanja na 22. travnja 1945., dan proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac, u počast svim stradalima u tom logoru, kao i preživjelim zatočenicama i zatočenicima.

Nazočnima će se, kako se najavljuje, obratiti predsjednica Savjeta Spomen područja Jasenovac Katica Sedmak, predstavnica jasenovačkih zatočenika gospođa Brigita Knežević, predsjednik vlade Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Prema programu komemoracije okupljanje gostiju i uzvanika ispred zgrade Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac i razgovor s bivšim zatočenicima i zatočenicama predviđeno je za 9,30 sati, a odlazak u koloni prema spomeniku Cvijet u 10 sati. Komemoracija će u 10,30 sati započeti himnom u Republike Hrvatske izvedbi zbora HNK pod ravnanjem Nine Cosetto, a svim poginulima počast će biti odana minutom šutnje.

Nazočne će, uz prigodni govor, pozdraviti predsjednica Savjeta Spomen područja Jasenovac Katica Sedmak i predstavnica zatočenika jasenovačkog logora Brigita Knežević.

Predviđeno je i obraćanje premijera Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema, te predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Potom će u molitvi sudjelovati predstavnici vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, nakon toga uslijedit će polaganje vijenaca brojnih izaslanstava u podnožju spomenika Cvijet.

(Hina) xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙