FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo Otočnog sabora

Autor: dmak
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Otočnog sabora, nestranačke udruge koja promiče razvoj hrvatskih otoka, koje ga je izvijestilo o stanju na otocima i teškoćama s kojima se otočani svakodnevno susreću.

Među najtežim problemima istaknuli su prometnu povezanost s kopnom te neodgovarajuću zdravstvenu skrb na udaljenijim otocima. Nažalost, zbog gospodarske krize, smanjen je novac iz proračuna namijenjen razvoju otoka i poboljšanju života na otocima prema Zakonu o otocima, navodi se u priopćenju iz Predsjednikova ureda nakon sastanka.

"Turizam je grana koja može potaknuti razvoj otoka, ali to ne znači novi val betonizacije", istaknuo je predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, dodajući kako bi trebalo "staviti u funkciju napuštene objekte, osobito bivše vojne objekte".

Predsjednik Josipović podupro je nastojanja te udruge u održavanju i revitalizaciji života na otocima te je istaknuo potrebu za koordiniranim pristupom svih mjerodavnih tijela u suradnji sa stanovnicima otoka, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙