FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Salomonovi Otoci uspostavili diplomatske odnose

Autor: ista
ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Republika Hrvatska i Salomonovi Otoci uspostavili su u srijedu u New Yorku diplomatske odnose, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Zajedničko priopćenje o uspostavi diplomatskih odnosa poipisao je u ime hrvatske vlade stalni predstavnik Hrvatske pri UN-u Ranko Vilović, a u ime vlade Salomonovih Otoka stalni predstavnik te države u Svjetskoj organizaciji Collin D. Beck.

Stalni predstavnici Vilović i Beck razmijenili su mišljenja o prioritetima dviju država u UN-u i općenito, radu Stalnih misija, budućim kandidaturama i trenutnim aktualnostima u svijetu.

Salomonovi Otoci u zadnjih nekoliko godina bezuvjetno su poduprli sve kandidature Hrvatske u tijelima UN-a, stoji u priopćenju.

Salomonovi Otoci nalaze se u Melaneziji na jugozapadu Tihoga oceana, istočno od Papue Nove Gvineje. Član su Commonwealtha, a britanska kraljica formalni je vladar koju zastupa generalni guverner. Površinom su 141., a brojem stanovnika 161. država svijeta.

(Hina) xpp/xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙