FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski zastupnik traži pokretanje ratifikacije

Autor: lfia
LJUBLJANA, 26. ožujka 2012.(Hina) - Slovenski Socijalni demokrati (SD) pozvali su u ponedjeljak vladu da požuri s postupkom ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora.

Zastupnik SD-a Samo Bevk podnio je parlamentu pisanu inicijativu s prijedlogom da vlada što prije pripremi zakon o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom i dade ga u parlamentarnu proceduru na usvajanje.

"Hrvatski pristupni ugovor već su ratificirale Slovačka, Madžarska, Bugarska, Italija i Malta, ratifikacija je započeta u najmanje još 6 država.", poručio je Bevk u pismu ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu, pozivajući ga da Slovenija započne s ratifikacijom u svjetlu činjenice da su odnosi između dviju država "odlični".

"Unatoč odličnim odnosima naših dviju država postupak ratifikacije u Sloveniji još nije započeo, a upravo bi odugovlačenje ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora bilo loš signal u diplomatskim odnosima s Hrvatskom", naveo je u pismu ministru vanjskih poslova Karlu Erjavcu parlamentarac i član vanjskopolitičkog odbora Samo Bevk.

Istaknuo je da je i Erjavec prilikom nedavnog službenog posjeta Zagrebu sugerirao da će pokrenuti postupak ratifikacije što prije, kako bi se Slovenija našla u zlatnoj sredini članica EU-a koje će to učiniti, makar je prijašnji predsjednik slovenske vlade Borut Pahor lani izjavljivao da će Slovenija biti među prvima.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙