FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske 4,30 sati

ZAGREB - Europske kompanije svijesne su značaja dobrog PR-a i lobiranja na razvoj poslovanja te bi otvaranje hrvatskog tržišta za europske kompanije trebalo rezultirati razvojem toga sektora u Hrvatskoj, istaknuto je na okruglom stolu "Budućnost lobiranja i PR-a u Hrvatskoj – članici Europske unije" održanom sinoć u Zagrebu, na kojemu se govorilo o stanju u struci te njezinoj važnosti uoči priključenja Hrvatske europskim integracijama. "Samim ulaskom u Europsku uniju očekujemo da će značaj i utjecaj odnosa s javnošću i lobiranja sve više rasti zbog otvaranja tržišta za kompanije iz EU-a, koje znaju kako im dobri odnosi s javnošću i lobiranje mogu pomoći u razvoju poslovanja", rekla je predsjednica Upravnog odbora Hrvatske udruge komunikacijskih agencija (HUKA) Dijana Kobas Dešković. Svaki ozbiljan investitor pri ulasku na neko tržište osim odvjetnika traži i dobrog PR-ovca i lobista, a daljnjem razvoju struke pridonijet će i EU fondovi koji u svim projektima uključuju i komunikacijske aktivnosti, dodala je Kobas. Na okruglom stolu, održanom u organizaciji Hrvatske udruge komunikacijskih agencija (HUKA), Hrvatskog društva lobista (HDL) te Europskog pokreta Hrvatska, sudjelovao je velik broj stručnjaka iz područja odnosa s javnošću i lobiranja, među kojima predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Daniel Mondekar, predsjednik HDL-a Mate Granić i brojni drugi. Osim o trenutačnom stanju struke u Hrvatskoj raspravljalo se o potrebi certificiranja te ulozi obrazovanja u stvaranju tih dviju profesija, s posebnim naglaskom na utjecaj ulaska Hrvatske u EU na profesiju PR-a i lobiranja.

SPLIT - Dodjelom nagrada sinoć je u Splitu završen 5. festival hrvatske drame za djecu “Mali Marulić“. Nagradu za predstavu u cjelini dobila je predstava "Rent a friend" Gradskog kazališta Trešnja iz Zagreba. Prema odluci žirija 5. "Malog Marulića" nagrada za dramatizaciju dodijeljena je Rene Medvešeku za predstavu "Veli Jože" u izvedbi riječkog Gradskog kazališta lutaka. Medvešek je za tu predstavu dobio i glavnu nagradu za režiju. Nagradu za majstorski izvedeno scensko pripovijedanje i obraćanje dječjoj publici dobio je ansambl predstave "Tajna Krpen Kralja" Dječjeg kazališta "Branka Mihaljevića" iz Osijeka. Nagradu za lutkarsku animaciju lika Prašnjavka iz istoimene predstave Gradskog kazališta lutaka (GKL) Split osvojila je Andreja Majica. Aleksandra Naumov je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi "Rent a friend" Gradskog kazališta Trešnja, a Zlatko Vicić nagradu za lutkarsku animaciju lika Velog Jože iz istoimene predstave . Među nagrađenima je i Peter Harl koji je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u monodrami "Antonton" ("Antuntun"- Grigora Viteza) Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice. Scenograf Ivan Dobran i lutkarica Sunčica Jerković iz predstave "Prašnavko" GKL Split nagrađeni su za likovni izričaj u cjelini. U natjecateljskom dijelu programa bile su izvedene predstave iz sedam hrvatskih i slovenskog kazališta. Izvan konkurencije je izvedena predstava Gradskog kazališta mladih Split “Krčma, Alkar, Duga“. Festival je posjetilo 2800 gledatelja, a predstave su bile izvođene u svim splitskim kazalištima; Gradskom kazalištu lutaka (GKL), Gradskom kazalištu mladih (GKM) i HNK-u.

ZAGREB - U Tehničkom muzeju sinoć je otvorena izložba "Monumentalni pokret" (Monumental Motion) danskog umjetnika i biciklističkog entuzijasta Mikaela Colville-Andersona, koja prati suživot građana Kopenhagena i njihovih bicikala, a cilj joj je građanima Zagreba približiti kulturu vožnje biciklom u Danskoj, zemlji s četiri milijuna bicikala i deset tisuća kilometara biciklističkih staza. Danski veleposlanik Bo Eric Weber kazao je kako u Danskoj bicikl nije samo predmet namijenjen rekreaciji vikendom, već svakodnevno prijevozno sredstvo kojim svaki dan na posao odlazi 37 posto građana Kopenhagena. "Svake godine proda se oko 450.000 bicikala, a zbog sve većih cijena benzina i rasta svijesti o korisnosti bicikla za zdravlje, očekujemo da će se taj broj povećavati, tako da vjerujemo da ćemo ostvariti cilj da do 2015. godine 50 posto građana na posao ide biciklom", rekao je veleposlanik. Otkrio je i da nekoliko ministara u danskoj vladi svakodnevno biciklom prevaljuju 20-tak kilometara putujući na posao u svoje kabinete i da im pri tome treba manje vremena od kolega koji koriste automobil. Šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj veleposlanik Paul Vandoren naglasio je kako EU ne samo da podupire biciklističku kulturu, već i aktivno promiče svaki oblik ekološkog prijevoza. Uz izložbu, u sklopu koncepta nazvanog "Danski kotači" organiziran je i niz popratnih aktivnosti namijenjenih promicanju danskih običaja i biciklističke kulture te zemlje. Bit će održana i prezentacija tehnika brzih popravaka bicikla te svjetski proslavljeni teretni bicikli dizajnirani u Danskoj, Christiania bike i Bullitt bike.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙