FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV- Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 7. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Socijaldemokratski Forum žena zagrebačkoga Gradskog odbora SDP-a organizirao je tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavina". Akciji na Trgu bana Josipa Jelačića nazočio je ministar zdravlja Rajko Ostojić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. Prilog od prodaje tulipana, Anina omiljenog cvijeta, donirat će se Zakladi Ane Rukavine.

KARLOVAC - Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 49-godišnje hrvatske državljanke zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave i dva kaznena djela ovjerovljavanja neistinitog sadržaja, izvijestilo je na svojim mrežnim stranicama Državno odvjetništvo, ne navodeći identitet osobe. Riječ je o bivšoj pročelnici ureda župana u Karlovačkoj županiji Bernardici Topolnjak-Halapa koju je zbog sumnje u krivotvorenja fakultetske diplome s tog radnog mjesta otpustio karlovački župan Ivan Vučić. Okrivljenoj se stavlja na teret da je u listopadu 2007. u Karlovcu, u jednom trgovačkom društvu prilikom stupanja u radni odnos na radno mjesto rukovoditelja Službe za financijske, računovodstvene i komercijalne poslove, za koje je potrebna viša ili visoka stručna sprema priložila dipolomu jednog zagrebačkog fakulteta. Isto je učinila i u travnju 2010. godine prilikom prijave na javni natječaj jedinice regionalne samouprave za imenovanje pročelnika, a u kojem je kao uvjet za prijam naznačena visoka stručna sprema. Priložila je diplomu prema kojoj je stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista, iako je znala da nikada nije diplomirala na tom fakultetu. Na temelju te dokumentacije u lipnju 2010. imenovana je na radno mjesto pročelnice. Tijekom rada u trgovačkom društvu i jedinici regionalne samouprave koristila je radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu u kojoj je neistinito naveden podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje.

NOVSKA - Tijekom protuzakonita lova jučer između 18 i 19 sati u šumi kraj sela Lovska nedaleko Novske smrtno je stradao 45 godišnji mušakarac, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Natalija Mezak Dolenčić. Mjesto nesreće policija je osigurala, a očevid će danas obaviti sudac županijsko državnog odvjetništva iz Siska. Neslužbeno se doznaje da su u lovu bile dvije osobe te da je preživjeli kazao kako on nije koristio oružje, već da je na njih netko pucao.

GOSPIĆ - Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede u požaru koji je izbio u obiteljskoj kući u Mogoriću kod Gospića. Do požara je došlo jučer na starijoj, većim djelom drvenoj obiteljskoj kući i drvenog dvorišnog objekta, koji su u potpunosti izgorjeli, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska. U požaru je teške tjelesne ozljede - opekline na veće dijelu tijela zadobio 73 godišnji vlasnik kuće. Pomoć mu je pružena u gospićkoj bolnici, odakle je prevezen u zagrebačku traumatološku bolnicu. Muškarac je izvan životne opasnosti. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙