FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UZBV o projektu "Vukovar - ljubav jača od smrti"

Autor: aspa
ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) predstavila je danas svoj projekt "Vukovar - ljubav jača od smrti", kojim žele djecu završnih razreda osnovnih i srednjih škola u Zagrebu i Hrvatskoj upoznati s tragedijom Vukovara 1991. godine.

Već 27. travnja prva grupa učenika zagrebačkih škola putuje u Vukovar, rekao je predsjednik te udruge Damir Jašarević na konferenciji za novinare, istaknuvši da je udruga dobila za svoj projekt potrebna odobrenja nadležnih tijela državne i gradske uprave.

Nije riječ o izletu, već o terenskoj nastavi, kazao je i objasnio da žele upoznati učenike s onim što se doista događalo u Vukovaru 1991. godine jer, prema njegovim riječima, "djeca nemaju pravu sliku što se tamo događalo zbog raznog utjecaja medija i neadekvatnih udžbenika povijesti".

Smatra da bi taj edukativni projekta, u okviru kojega se učenike želi potaknuti na literarne i druge aktivnosti, trebalo prepoznati i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i pružiti mu financijsku i stručnu pomoć.

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙