FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujić: novac se za liječenje mora naći

Autor: hsup
RIJEKA , 16. travnja 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić istaknuo je danas da se novac za liječenje na odjelu dječje onkologije mora naći u sustavu države, a u županiji će i dalje nastojati održavati nadstandard usluga.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s događanjima u riječkoj bolnici, tj. na odjelu dječje onkolgije u Dječjoj bolnici "Kantrida" Vujić je rekao da je o tome razgovarao s ravnateljem riječkog KBC-a Hermanom Hallerom i da je istina u vezi s tim slučajem "negdje na sredini".

Prošlog tjedna okupili su se roditelji djece koja se liječe na odjelu dječje onkologije i izvijestili medije da im je rečeno da za daljnje liječenje njihove djece nema novca. Ravnatelj Haller rekao je, pak, da liječenje djece neće biti prekinuto.

Sredstava je sve manje, ali se za to moraju naći, makar svi zaposleni u županiji ne dobiju plaće, rekao je Vujić te naglasio da se u takvim slučajevima mora angažirati država. Sredstava se moraju naći u sustavu države, a mi u županiji ćemo i dalje nastojati održavati nadstandard usluga, kazao je.

Na redovnoj konferenciji za novinare Vujić je najavio da će prvi kruzer uplovit u riječku luku u drugom dijelu travnja. Na konferenciji je najavljen nastavak projekta "Poslovna škola za studente", kojeg su 2007. pokrenuli Hrvatska udruga poslodavaca i Primorsko-goranska županija.

Gradonačelnik Kastva i donedavni predsjednik riječke podružnice HUP-a Ivica Lukanović kazao je da se u ovoj godini planira provesti šesti ciklus u kojem će sudjelovati 30 najboljih studenata završnih godina studija.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izvijestio je da će se kakvoća mora za kupanje na plažama pratiti od 15. svibnja do 30. rujna, na 182 plaže.

Prošle godine na 96,2 posto mjernih postaja u županiji godišnja kakvoća mora je bila izvrsna, ostale lokacije ocijenjene su kao dobre ili zadovoljavajuće, a na samo dvije lokacije u naselju Kantrida, more je bilo nezadovoljavajuće kvalitete, rekao je.

Mićović je kazao da će se neke plaže, na kojima se ne obavljaju ispitivanja, a na njima su česta industrijska onečišćenja mora iako imaju Plave zastave, nakon ispitivanja morati proglasiti nepogodnima za kupanje.

Rekao je i da je NZZJ preuzeo od Ine upravljanje nad dvije mjerne stanice za mjerenje kakvoće zraka te da će to pridonijeti boljem obavješćivanju građana u slučaju onečišćenja.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić rekao je da će se u školskoj godini 2012./2013. u prve razrede srednjih škola u županiji upisati oko 130 manje djece nego prethodne godine, tj. pet razreda manje.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙