FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajdaš i Jakovčić o turističkom povezivanju Kumrovca i Brijuna

Autor: zkra
KUMROVEC, 12. travnja 2012. (Hina) - Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić i istarski župan Ivan Jakovčić danas su u Kumrovcu razgovarali o mogućnostima turističkog povezivanja Kumrovca i Brijuna.

Nakon sastanka krapinsko-zagorski župan rekao je novinarima kako planiraju neke zajedničke projekte, među kojima je i gradnja golfskog igrališta pod nazivom "The President" ili "Predsjednik".

Rekao je kako Istra i Zagorje imaju i zajedničku poveznicu - Josipa Broza Tita, koji se rodio u Kumrovcu, a ljetnu je rezidenciju imao na Brijunima, te da je on snažan marketinški brand, što treba turistički iskoristiti.

Na novinarsko pitanje treba li se Hrvatska danas "sramiti Tita s obzirom na to da ni predsjednik SDP-a Zoran Milanović prije više godina, iako je posjetio kumrovečko Staro selo, nije ušao u rodnu kuću Josipa Broza Tita", Ivan Jakovčić odgovorio je kako "treba pitati Milanovića zašto je ignorirao Tita", no, dodao je, "teza da bi se Hrvatska trebala sramiti Tita je apsurd jer je Tito kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljeće".

"Da nije bilo Tita, Istra danas ne bi bila dio Hrvatske i Istrani to danas znaju cijeniti", kazao je među ostalim župan Jakovčić.

Rekao je kako je danas prvi put u Kumrovcu te da je jučer posjetio rodno mjesto prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kojeg je "cijenio kao predsjednika iako je s njim često bio u političkim nesuglasicama".

Župani su razgovarali i o kumrovečkim nekretninama u vlasništvu države koje već dva desetljeća "nisu u funkciji" - bivšoj zgradi Spomen-doma boraca i omladine te Partijske škole.

Hajdaš i Jakovčić napomenuli se da je pitanje kumrovečkih nekretnina političko pitanje te da će se nova vlast zauzeti za to da se te zgrade "što prije stave u gospodarsku, to jest turističku funkciju".

(Hina) xzkra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙