FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sdje
ZAGREB, 15. travnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljvosti iz svijeta:

LONDON

Četverogodišnja britanska djevojčica Heidi Hankins iz Hampshirea primljena je u Mensu s koeficijentom inteligencije 159, samo jednim bodom manje od fizičara Stephena Hawkinga i Alberta Einsteina, javio je BBC News. Djevojčica iz grada Winchester već se s dvije godine sama naučila čitati i brojati do 40. 2009. je Oscar Wrigley iz Readinga u Berkshireu bio najmlađe dijete svih vremena koje je ušlo u Mensu, kada je imao dvije i pol godine, a izmjeren mu je kvocijent inteligencije od 160. Po Mensi, znakovi nadarenosti kod djece uključuju izvanrednu memoriju, čitanje u najranijoj dobi, netolerantnost prema drugoj djeci i svijest o svjetskim događajima. Takva djeca će osim toga stalno postavljati pitanja, kažu u Mensi.

LOS ANGELES

Filmski režiser Robert Rodriguez i autor stripova Frank Miller, koji su 2005. godine postigli veliki uspjeh filmom "Sin City", ponovno rade zajedno na pripremi nastavka tog filma koji će se zvati "Sin City: A Dame to Kill For", objavili su američki mediji. Po listu Hollywood Reporter, projekt je dobio odobrenje producenata, a snimanje bi trebalo početi ovog ljeta u Teksasu. Nastavak će biti ekranizacija još jednog Millerovog stripa iz serijala "Sin City", u kojem glavni junak Dwight Mccarthy zapada u nevolje, pokušavajući pomoći svojoj bivšoj djevojci.

MOSTAR

Hollywoodsku divu Angelinu Jolie vlasti Sarajevske županije proglasit će počasnom građankom na svečanoj sjednici početkom svibnja u znak zahvale za potporu "obrani Sarajeva od agresije i unaprijeđenje međunarodne suradnje", objavio je u subotu Dnevni avaz. Pozivajući se na odluku Odbora za javna priznanja Županije Sarajevo, list navodi da je Angelini Jolie već putem veleposlanstva SAD-a u BiH upućeno pismo u kojem je obaviještena da je dobitnica posebne povelje. U istome pismu poznata glumica i humanitarka je pozvana na svečanu sjednicu skupštine Županije Sarajevo koja će se održati 3. svibnja kada bi joj trebalo biti uručeno priznanje. Pri tome su zamolili Jolie da se pismom obrati skupštini županije ili pak obrati putem video poruke.

MADRID

Španjolskom kralju Juanu Carlosu operiran je kuk u subotu u Madridu zbog prijeloma koji je zadobio pri padu tijekom privatnog posjeta Bocvani, objavila je kraljevska kuća. Juanu Carlosu (74) "operiran je kuk u subotu ujutro u bolnici USP San Jose u Madridu" te mu je ugrađena proteza, piše u službenom priopćenju. "Juan Carlos slomio je desni kuk na tri mjesta, vezano uz problem artroze, a slomljeni dijelovi su rekonstruirani i ugrađena je proteza", dodaje se u priopćenju. Kralj je "slučajno pao" pri privatnom posjetu Bocvani. Vladar je lovio slonove kad je pao i potom smjesta prebačen u Madridu, piše u subotu španjolski dnevnik El Pais. Radi se o četvrtoj operaciji u dvije godine. Operiran mu je dobroćudni tumor na plućima u svibnju 2010. U lipnju 2011. ugrađeno mu je umjetno desno koljeno te sanirana ozlijeđena Ahilova tetiva u rujnu.

MOSKVA

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan, objavila je ta televizija na engleskom jeziku koju financira Kremlj. Assange je u Englekoj u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja. U Engleskoj je snimio i svoj talk-show The World Tomorrow. Russia Today (RT) objavila je priopćenje o tome kako popis gostiju neće unaprijed obznaniti, ali i da će prvi intervju biti kontroverzan. Australac Assange priopćio je da će razgovarati s ljudima "koji inače ne bi dobili priliku da govore na televiziji. Treba reći da većinu onoga što su meni rekli oni ne bi mogli reći na najvećim televizijskim mrežama".

(Hina) xsd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙