FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 7. travnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Jedan od trojice dobitnika najvećeg jackpota u povijesti američke lutrije od 656 milijuna dolara izvučenog u petak prošlog tjedna, javio se lutriji u Kansasu i dobio ček na 110 milijuna dolara, doznaje se. Direktor lutrije Kansasa, Dennis Wilson je rekao novinarima da se dobitnik javio u njegov ured u Topeki oko podneva u petak, u pratnji odvjetnika i financijskog agenta i tražio da se ne otkrije njegov identitet. Direktor je pomno pazio da ne otkrije dob, porijeklo ni spol dobitnika koji se odlučio na jednokratnu isplatu od 110,5 milijuna dolara nakon poreza, a ne za 26 godišnjih isplata u kojem slučaju bi dobio 218,6 miljuna dolara prije poreza. Tri listića sa šest brojeva (2, 4, 23, 38, 46 i dodatni broj 23) donijeli su svakom od dobitnika lutrije Mega Millions trećinu iznosa. Listići su kupljeni u Kansasu, Marylandu i Illinoisu.

LOS ANGELES - Australska glumica Nicole Kidman pregovara s producentima o trenutačno jednoj od najpoželjnijih ženskih holivudskih uloga, slavne glumice i kasnije kneginje od Monaka, Grace Kelly, prenosi tabloid Variety. Film će režirati Olivier Dahan, kojemu je najveću slavu donio film "La vie en rose", biografija francuske pjevačice Edith Piaf, koja je donijela Oscara glavnoj glumici Marion Cotillard. Variety piše kako među holivudskim glumicama vlada oštra konkurencija kada je riječ o ovoj izazovnoj ulozi. Scenarij za film napisao je Arash Amel, a obuhvaća razdoblje između prosinca 1961. i studenoga 1962. kada se tadašnja kneginja od Monaka, u to vrijeme majka dvoje djece, angažirala na svojevrsnom spašavanju Monaka kao poreznog raja. Kelly se odrekla filmske karijere u dobi od 26 godina i udala se za kneza Rainiera od Monaka 1956. Dvije godine prije osvojila je Oscara za film "Provincijalka". Nicole Kidman je Oscara osvojila 2003. za ulogu Virginije Woolf u filmu "Sati".

PEKING - Petero ljudi na jugu Kine optuženo je u vezi sa slučajem kineskog tinejdžera koji je prodao bubreg kako bi kupio iPhone i iPad, objavila je u petak državna novinska agencija Xinhua. Među uhićenima je i kirurg koji je izvadio bubreg iz tijela 17-godišnjaka u travnju prošle godine. Dječak danas boluje od smanjene renalne funkcije, piše agencija pozivajući se na tužitelje u gradu Chenzhou. Prema izvješću agencije, jedan od optuženika primio je 220.000 juana (oko 200 tisuća kuna) za organiziranje transplantacije. Dječaku je dao desetinu toga iznosa, a ostatak je podijelio s kirurgom, tri suoptuženika i medicinskim osobljem. Xinhua ne navodi tko je platio i dobio bubreg. Dječak je podrijetlom iz Anhuia, jedne od najsiromašnijih kineskih provincija iz koje se stanovnici često sele u potrazi za boljim poslom i životom. On je dobivenim novcem kupio iPhone i iPad, a kada ga je majka upitala odakle mu novac, priznao je da je prodao bubreg.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙