FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 10. travnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

NEW YORK

Utah Jazz je sinoć pobijedio San Antonio Spurse 91-84 koji su igrali bez Tima Duncana, Manua Ginobilija i Tonyja Parkera, iako je veći dio utakmice gubio.

Poraz od Spursa bi ugasio svaku nadu Jazzera za doigravanje. U zadnjoj četvrtini Utah je gubio i osam razlike ali se ipak uspio izvući zahvaljujući Devinu Harrisu i Paulu Millsapu.

Harris je zabio 12 od svojih ukupno 25 koševa, a Millsap devet od 18 u zadnjoj četvrtini. Harris je sinoć imao šest skokova i šest assitencija a Millsap deset skokova. Utah je tako prekinuo niz od 11 pobjeda San Antonia.

Prije početka utakmice trener San Antonia Gregg Popovich je kazao da je odlučio odmarati Duncana, Parkera i Ginobilija jer je to Spursima bila druga od pet utakmica koje će odigrati u sedam dana.

Za razliku od nedjeljne utakmice u kojoj je Utah zakazao s linije slobodnih bacanja u ponedjeljak su bili bolji.

Harris ke prve tri četvrtine odigrao dosta samozatajno, ali je u zadnjoj bio spektakularan. Pomogao je Jazzu da nadoknadi razliku od osam koševa te je zabio polaganje za 75-75. Nakon toga je pogodio tricu kao odgovor na tricu Garyja Neala za izjednačenje na 78-78. Trica i i tri slobodna bacanja Harrisa doveli su Jazz na 84-80 2:23 minute prije kraja. Tada je preuzeo Millsap koji je pogodio šut a onda i zakucao te odveo Utah izvan dometa San Antoniu.

Sinoć nije bila dobra večer za Spurse, posebno ne zadnja četvrtina kada su imali šut 6 od 23. Ni jedan od San Antoniovih igrača iz prve petorke nije pogodio koša u zadnjoj četvrtini. Najučinkovitiji kod Spursa je bio Neal sa 14 pogodaka i pet asistencija, a DeJuan Blair je dodao 13 pogodak i osam skokova.

Los Angeles Lakersi su sinoć u gostima svladali New Orleans Hornetse 93-91 zahvaljujući raspoloženom Pauu Gasolu koji je zabio 25 koševa uz devet skokova, dok ga je pratio centar Andrew Bynum sa 18 koševa i 11 skokova. Tako su Lakersi prekinuli niz od dva poraza i došli do pobjede bez ozlijeđenog Kobea Bryanta.

Lakersi su nadskakali New Orleans 46-35 sa Gasolom, Bynumom i Mattom Barnesom koji su zajednički upisali 28 skokova. Osim toga, Lakersi su bili bolji s linije slobodnih bacanja gdje su imali realizaciju 20 od 26, za razliku od Hornetsa koji su imali 10 od 10.

Lakersov Steve Blake se nije isticao većinu utakmice, ali dva njegova pogotka u zadnjih pet minuta utakmice odvela su Lakerse do pobjede. Blake je pogodio tricu iz kuta 5:03 minuta do kraja zapoćčevši tako seriju od 15-2. Nakon toga je Blake pogodio i koš 2:10 minute do kraja za izjednačenje na 86-86.

KIJEV

U 26. kolu u dvoboju treće i četvrte momčadi ukrajinskog nogometnog prvenstva Dnjipro je na domaćem terenu remizirao protiv Metalista iz Harkova, bilo je 2-2, a hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić bio je strijelac za konačni rezultat u 84. minuti. Uz Kalinića strijelac za Dnjipro bio Matheus Nascimento (58), dok su pogotke za Metalist zabili Sosa (31) i Dević (59).

LONDON

Napadač Manchester Cityja Mario Balotelli ispričao se navijačima i treneru zbog isključenja u nedjeljnom porazu od Arsenala (1-0), izjavio je njegov agent.

"Jako mi je žao zbog toga što se dogodilo i zbog razočaranja kojeg sam priuštio Manchester Cityju, a posebno treneru Robertu Manciniju kojem želim sve najbolje i kojem se divim", poručio je Balotelli preko svog agenta.

Igrač koji već jednom nije bio pozvan u talijansku reprezentaciju zbog lošeg ponašanja u engleskoj Premier League club, ne misli da će ga njegov zadnji ispad stajati mjesta u izabranoj vrsti Italije za Euro 2012 u lipnju.

Talijan je mogao biti puno ranije isključen u utakmici u nedjelju jer sudac nije vidio njegov opasni nalet na Arsenalovog igrača Alexa Songa. No dva žuta kartona koja je dobio kasnije tijekom utakmice zbog startova na Bacaryju Sagni dovela su od njegovog isključenja u 90. minuti, a ovaj je poraz gotovo izbrisao svaku nadu Cityju za osvajanje naslova prvaka.

Mancini je nakon nedjeljnog poraza izjavio da će vjerojatno prodati Balotellija na kraju sezone.

BUKUREŠT

Trenutačno vodeći rumunjski nogometni klub CFR Cluj smijenio je trenera Jorgea Costu nakon ponižavajućeg poraza na domaćem terenu od 5-0 od Rapida iz Bukurešta, objavljeno je na klupskim stranicama.

CFR, koji je osvojio naslov prvaka 2008. i 2010., zamijenio je Portugalca Costu s Ioanom Andoneom.

Iza CFR-a, koji je prvi na ljestvici sa 51 bodom nakon 25 kola, su žestorki suparnici iz Bukurešta Dinamo i Steaua sa 46 bodova, dok je

Rapid četvrti sa 45 bodova, devet kola prije kraja prvenstva.

"Bilo je teško prihvatiti poniženje od Rapida i odlučili smo nešto promijeniti jer želimo osvojiti naslov. Mislim da je iskusniji Andone najbolje rješenje", izjavio je predsjednik CFR-a Iuliu Muresan.

To će biti drugi put da 52-godišnji Andone preuzme klub iz Cluja nakon što ih je 2008. odveo do naslova prvaka. Osim CFR-a trenirao je osam drugih rumunjskih klubova među kojima su Dinamo i Rapid, a bio je i izbornik Cipra, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bugarske.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙