FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Sud poništio imenovanje direktora policije

Autor: dram
PODGORICA, 9. travnja 2012. (Hina) - Upravni sud Crne Gore usvojio je tužbu najveće oporbene stranke, Socijalističke narodne partije (SNP) i poništio rješenje crnogorske vlade o imenovanju Božidara Vuksanovića za obnašatelja dužnosti direktora policije, javili su u ponedjeljak podgorički mediji.

Vuksanović je na sjednici vlade 29. prosinca prošle godine imenovan obnašateljem dužnosti direktora Uprave policije, pošto je dotadašnji direktor Veselin Veljović podnio ostavku na tu dužnost, a potom imenovan za savjetnika za sigurnost predsjednika Filipa Vujanovića.

U obrazloženju presude Upravnog suda se navodi da zakoni o državnoj upravi i o policiji ne propisuju mogućnost imenovanja obnašatelja dužnosti čelnika policije, već imenovanje nakon obavljene zakonske procedure o prijemu u radni odnos.

Sud nije prihvatio navode vlade "da nije bila u objektivnoj mogućnosti da zbog određenih kadrovskih promjena provede propisani postupak za imenovanje čelnika policije, odnosno da je poseban interes da se osigura normalno funkcioniranje i rukovođenje Upravom policije".

(Hina) xdram ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙