FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorsko odličje hrvatskom društvu

Autor: ilov
CETINJE, 3. travnja 2012. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović u utorak je na Cetinju uručio odličje crnogorske zastave III. reda Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore iz Kotora i njegovu prvom predsjedniku Tripu Schubertu, a odličje je u ime društva primio predsjednik HGD-a Mirko Vičević.

Predsjednik Vujanović odlikovao je HGD na predlog Nacionalne zajednice Crnogoraca iz Hrvatske, a uz podršku Zajednice udruga dragovoljaca domovinskog rata Hrvatske i Bokeljske mornarice 809 Kotor.

U deset godina rada, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, koje je osnovano 23. lipnja 2001. postiglo je značajne uspjehe. Društvo je za svoje ciljeve postavilo očuvanje identiteta hrvatske populacije u Crnoj Gori, promidžbu i predstavljanje kulturnog naslijeđa, obnovu tradicijskih posebnosti i gradnju mostova povjerenja, suradnje i prijateljstva između Crne Gore i Hrvatske.

Zauzimanjem društva, pokrenuta je dopunska nastava na hrvatskom jeziku u Tivtu i Kotoru i pokrenut je list "Hrvatski glasnik".

Osim toga, pokrenut je projekt „Bokeljska priča" u brojnim hrvatskim gradovima te postavljene spomen ploče u znak sjećanja na važne povjesne osobe i događaje, a pokrenuta je i izdavačna djelatnost.

(Hina) xmmar yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙