FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku - predsjednik ponovno Danko Švorinić

Autor: dsil
RIJEKA, 3. travnja 2012. (Hina) - Na današnjoj skupštini Liste za Rijeku Danko Švorinić izabran je na još jedan predsjednički mandat te stranke.

Na jedno prazno mjesto u predsjedništvu te stranke glasovima nazočnih na skupštini izabran je Slobodan Milošević.

Danko Švorinić rekao je u izvješću o radu stranke da je Lista za Rijeku "postala najprepoznatljivija po djelovanju" u riječkome Gradskom vijeću. Istaknuo je da su aktivno sudjelovali u raspravama o aferi vezanoj uz gradske Tržnice i aferi "Brodomaterijal", gdje je u stečajnom postupku učinjena velika šteta gradu, da su se zauzimali za pitanja riječkog identiteta kao što je povratak dvoglavog orla na vrhu gradskog tornja, branili opstanak "3. maja" i protivili se poskupljenju komunalnih usluga.

Podsjetio je da stranka nije uspjela prijeći izborni prag na parlamentarnim izborima, pri čemu je ocijenio kako je ono što je stranci bio nedostatak na tim izborima prednost na regionalnim izborima. "Naši aduti su tu što smo jedina gradska stranka, jedina riječka stranka i jedina regionalna stranka s međunarodnim političkom suradnjom", dodao je.

Švorinić je ocijenio da je Lista za Rijeku uvjerljiva oporba i da joj građani sve više vjeruju.

"Gradsku vlast treba promijeniti i zbog smanjenja broja stanovnika za 15.000 od dolaska sadašnjega gradonačelnika na vlast do danas", ocijenio je predsjednik Liste za Rijeku i dodao da se to nije dogodilo zato što se gradom dobro upravlja i zato što ljudi u njemu imaju perspektivu.

Švorinić je istaknuo da stranka ima modele kako poboljšati stanje u Rijeci i položaj toga grada u zemlji, i to administrativnom reformom, pri čemu bi se Rijeka i njezino zaleđe udružili, a taj bi grad postao središte regije i grad županija. Drugi model je povratak industrije osnutkom posebnog fonda za koji bi se novac pronašao racionalizacijom uprave. Tim fondom pokrenula bi se proizvodnja i stimuliralo razvijanje inovacija kako bi se u pet godina izjednačili riječki uvoz i izvoz.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙