FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječko Gradsko vijeće o prodaji poslovnih prostorija zakupcima

Autor: hsup
RIJEKA , 27. ožujka 2012. (Hina) - Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas nekoliko odluka u vezi s upravljanjem gradskim poslovnim prostorijama koje su donesene radi usklađivanja sa zakonskim odredbama, a među njima je i odluka kojom se omogućuje prodaja poslovnih prostorija sadašnjim zakupcima, to jest korisnicima.

Prodaja bi se obavljala bez javnog natječaja, po tržišnoj cijeni umanjenoj za neamortizirani dio ulaganja, a uvjet prodaje je da zakupci, to jest korisnici poslovnih prostorija nemaju dugova prema državnome i gradskom proračunu, zaposlenima i dobavljačima.

Zakupci će u tim prostorijama obavljati djelatnost sljedećih deset godina i u tom razdoblju ne mogu ih prodati, a ako ne ispune uvjete, gradska uprava može zatražiti njihov povrat po istoj cijeni.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da gradska uprava ne namjerava prodavati poslovne prostorije jer od njih ostvaruje prihode koji su među najvećima te vrste u Hrvatskoj.

Dodao je da se to ne odnosi na prostorije u koje treba mnogo ulagati ili koje su, zbog nedostatka zanimanja, dulje prazne.

Oporbeni vijećnik Danko Švorinić (Lista za Rijeku) ocijenio je da gradske odluke o poslovnim prostorijama ne štite interese poreznih obveznika, primjerice, u dijelu koji omogućuje podnajam. Smatra da zakupci koji daju poslovne prostorije u podnajam na godinu od podnajma zarade oko 4,5 milijuna kuna te da to treba promijeniti.

Obersnel se dogovorio da se svaka prostorija u podnajmu nadzire, od njegova plaćanja do toga kod koga su zaposlenici prijavljeni, te da odluku o podnajmu donosi on osobno na prijedlog stručnih službi.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙