FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šegota: Hlačina ostavka jedini moralni čin

Autor: dsil
RIJEKA, 3. travnja 2012. (Hina) - Kandidat za predsjednika riječke gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Patrik Šegota u današnjem priopćenju za javnost povodom ostavke dosadašnjeg predsjednika GO Bojana Hlače ističe da je ta ostavka jedini moralni i politički čin koji je mogao Hlača učiniti.

Svojim dosadašnjim radom Hlača je pokazao da uopće ne razumije suvremene političke procese pa je kao takav potpuno marginalizirao HDZ u Rijeci, naveo je Šegota. Ovaj kandidat za predsjednika GO HDZ Rijeke je u priopćenju ustvrdio da je Hlača podlegao pritiscima "svog stranačkog mecene Darka Milinovića i odlukom o raspisivanju izbora za GO 21.travnja pokazao da ne poštuje ni odluke vrhovnih stranačkih tijela poput Nacionalnog vijeća što je skandalozno i nedopustivo".

Podržavam moralni čin ostavke jer je tim Hlača pokazao da više ne želi biti Milinovićev pijun u narušavanju ugleda HDZ-a grada Rijeke, navodi Šegota u priopćenju.

Šegota je ocijenio da odgovornost za neuspjeh izborne skupštine protekle subote nije samo na Bojanu Hlači nego i na dopredsjedniku Gradskog odbora riječkog HDZ-a Alanu Šustiću te zatražio Šustićevu neopozivu ostavku na sve stranačke dužnosti.

Bojan Hlača podnio je danas ostavku na funkciju predsjednika Gradske organizacije HDZ-a rekavši da je na prošloj skupštini GO-a učinjena nenamjerna greška kad je u glasačkoj kutiji bilo više glasačkih listića nego izaslanika koji su bili u dvorani, te je zbog toga izložen pritscima kandidata za predsjednika GO, pa je osjetio da smetnja sljedećoj, ponovljenoj skupštini.

Šegota je u jučerašnjem priopćenju za javnost naveo da su stranačka tijela HDZ-a utvrdila da se svi izbori za gradske organizacije HDZ-a moraju održati do 14. travnja.

Skupština Gradske organizacije HDZ u Rijeci protekle subote je poništena jer je u glasačkoj kutiji bilo više listića nego nazočnih članova.

Nova izborna skupština održat će se 21. travnja. Kandidati za predsjednika GO HDZ Rijeka su Patrik Šegota, Dražen Srdoč, Mile Biondić i Hrvoje Burić .

(Hina) xdsil ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙