FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo grada Dubrovnika u New Yorku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. ožujka 2012. (Hina) - Izaslanstvo grada Dubrovnika predvođeno gradonačelnikom Androm Vlahušićem boravi u New Yorku gdje je sudjelovalo na obilježavanju 70. obljetnice djelovanja Kluba Dubrovnik u New Yorku.

Svečanosti na kojoj je istaknut uspješan rad ovog kluba koji je kroz sedam desetljeća čuvao kulturni identitet i povezanost s Dubrovnikom nazočili su i hrvatski generalni konzuli u New Yorku i Chicagu Marijan Gubić i Jelena Grčić Polić te veleposlanik Hrvatske u UN-u Ranko Vilović.

Za boravka u New Yorku, kako je priopćeno iz Grada Dubrovnika, dubrovačko izaslanstvo održalo je niz sastanaka s ciljem jačanja nazočnosti na američkom tržištu i privlačenje investicija za razvojne projekte.

Predstavljeni su razvojni projekti urbanističkog plana uređenja Gruža te detaljnog plana uređenja Belvedera. Posebno je predstavljeno idejno rješenje putničkog terminala u gruškoj luci koji bi uključivao i trgovački centar te druge komercijalne sadržaje ukupne vrijednosti 40 milijuna eura.

Tijekom razgovora s predstavnicima za kulturu grada New Yorka dogovoreno je gostovanje folklornog ansambla Linđo u New Yorku te posjet sličnog američkog ansambla Dubrovniku. Planira se i uspostava programa razmjene mladih umjetnika, polaznika srednjih umjetničkih škola i akademija te uključivanja dubrovačkih studentica i studenata u programe stipendiranja gostujućih studenta koje financira New York.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙