FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Tadić uvjeren u pobjedu na izborima

Autor: ssai
BEOGRAD, 30. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak u talijanskom gradu Trstu, gdje predvodi srbijansko izaslanstvo na talijansko-srpskom poslovnom forumu, kako vjeruje u pobjedu na predstojećim izborima u Srbiji.

Tadić, koji je i predsjednik stožerne stranke aktualne vladajuće koalicije u Srbiji - Demokratske stranke, u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Tanjug kazao je kako njegov posjet Italiji važan i za izborne procese u Srbiji.

Riječ je o posjetu koji je ranije planiran i istodobno radimo na poticanju talijanskih tvrtki na suradnju sa srbijanskima, kao i na pripremama za izbore, rekao je Tadić. Dodao je kako je ''optimističan'' kada je riječ o predstojećim izborima u Srbiji.

''Uostalom, do sada smo imali više izbornih kampanja i uvijek smo odnijeli pobjedu, vjerujem da će tako biti i ovaj put", ustvrdio je Tadić, te pritom izbjegao izravno odgovoriti na pitanje vezano uz eventualno raspisivanje i održavanje predsjedničkih izbora istodobno s parlamentarnim.

"Moj prijatelj (predsjednik regije Friuli Venezia Giulia u sklopu koje je Trst) Renco Tondo i ja nastavit ćemo surađivati i poslije ovih izbora na svojim funkcijama", rekao je Tadić, odgovarajući na pitanje o predsjedničkim izborima.

U sklopu dvodnevnog posjeta srbijanskog izaslanstva Italiji, srbijanski predsjednik u četvrtak se u Milanu sastao s predsjednikom regije Lombardija Robertom Formigonijem i potom sa sudionicima poslovnog foruma u Gospodarskoj komori Lombardije.

Nekoliko beogradskih medija u petak je prenijelo kako će predsjednički izbori u Srbiji biti održani 6. svibnja, istoga dana kada i parlamentarni, pokrajinski i lokalni. Prethodno bi, kako je navedeno, predsjednik Tadić početkom travnja trebao podnijeti ostavku, a očekuje se da bi odluku o predsjedničkim izborima mogao objaviti idućih dana.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙