FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski carinici najavljuju prosvjed zbog gašenja Carinarnice

Autor: jdev
ŠIBENIK, 30. ožujka 2012. (Hina) - Djelatnici šibenske Carinarnice najavili su danas da će 2. travnja ispred zgrade Carinarnice prosvjedovati protiv odluke o gašenju šibenskog sjedišta Carine i njegova pripajanja splitskoj Carinarnici.

U pismu koje su poslali medijima, gradonačelniku Šibenika Anti Županoviću i šibensko-kninskom županu Goranu Pauku, šibenski carinici pozivaju na žurno sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća kako bi se spriječilo gašenje gotovo stoljetne tradicije šibenske Carinarnice.

Šibenski carinici navode kako ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju šibenska Carinarnica ne gubi ništa od svojega teritorijalnoga i funkcionalnog značenja jer kopnena granica prema Bosni i Hercegovini te morska granica ostaju nepromjenjive.

Sve argumente političarima su na tematskoj sjednici voljni objasniti povjernik Carinskog sindikata Hrvatske Perica Ninić i povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Vinko Šupe.

Oni su obavijestili i grad Šibenik da će po prijedlogu radne skupine Carinske uprave 5. travnja 2012. biti donesena konačna verzija prijedloga o gašenju sjedišta šibenske Carinarnice, koja će od 1. srpnja biti sastavni dio splitske Carinarnice.

Danas su hitan sastanak s ravnateljem Carinske uprave Ministarstva financija Zlatkom Grabarom zatražili zastupnici u Hrvatskome saboru i zamjenici gradonačelnika Šibenika Franko Vidović i Petar Baranović kako bi razgovarali o carinskoj službi u Šibeniku i njezinu daljnjem statusu s obzirom na najave o gašenju njezina sjedišta u Šibeniku i pripajanju Splitu.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙