FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu otvoren sajam otočnih proizvoda

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Sajam hrvatskih otočnih proizvoda otvoren je danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na kojem će 30 domaćih proizvođača, dobitnika oznake "Hrvatski otočni proizvod", svoje proizvode izlagati i prodavati do 6. travnja.

Organizatorica projekta Ljubica Ajduković Ugarković istaknula je da je oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod" do sada dobio 101 proizvod, od kojih je osam ekoproizvođača i 11 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla, za 255 proizvoda i proizvodnih linija s 20 hrvatskih otoka.

"Na ovogodišnjem sajmu izloženi su certificirani autohtoni hrvatski otočki proizvodi, od hrane, pića, kozmetičkih proizvoda sve do otočkih suvenira", rekla je Ajduković Ugarković napomenuvši da je u centru Zagreba u izgradnji prostor za stalnu multimedijalnu prezentaciju projekta "Hrvatski otočni proizvod" gdje će građani te proizvode moći kušati i kupiti.

Na sajmu na glavnom zagrebačkom trgu su između ostalog izložena vina s Visa, Hvara i Korčule, lavanda s Hvara i Raba, likeri s Pelješca i Lošinja, suveniri igračke "Masmalići" od creske vune, djevičansko maslinovo ulje s otoka Krka, suveniri od bračkog kamena, kolači "cukarini" s Korčule i mnogi drugi.

Sajam je moguće posjetiti svakog dana od 8 do 20 sati, a zadnjeg dana, 6. travnja, od 8 do 12 sati.

Projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom "Hrvatski otočni proizvod" pokrenulo je 2007. tadašnje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda, a danas se provodi u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Temeljni cilj projekta je identifikacija i distribucija otočnih proizvoda koji potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i koji se rade u malim serijama.

(Hina) xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙