FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam poljoprivrednih proizvoda na Bundeku

Autor: dmak
ZAGREB, 27. ožujka 2012. (Hina) - Tradicionalna sajamska priredba "Proizvodi hrvatskog sela" održat će se ove godine, po 11. puta, od petka 30. ožuka do nedjelje 1. travnja na zagrebačkom jezeru Bundek uz sudjelovanje 350 izlagača iz svih krajeva Hrvatske s poljoprivrednim proizvodima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Poljoprivredni proizvođači će izložiti domaće suhomesnate proizvode i sireve, med i pčelinje te eko proizvode, vina, rakije, likere, ulja i ocat, kao i ostale prehrambene i proizvode tradicijskih obrta i kućne radinosti.

Svrha manifestacije je promocija proizvoda hrvatskog sela, dogovaranje poslova, promocija kulturnog nasljeđa i seoskih običaja, kao i opskrba građana.

Ulaz na sajam je slobodan za posjetitelje i izlagače, najavio je gradonačelnik Milan Bandić izrazivši zadovoljstvo što se tradicija nastavlja i ove godine.

Na prodajnoj izložbi će se moći kupiti, po pristupačnim cijenama, domaći visokokvalitetni proizvodi izrađeni u malim serijama, a kojih inače nema u maloprodaji. Posjetitelji će također moći vidjeti i atraktivnu 6. izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup - natjecanje mladih uzgajivača teladi, izložbu tradicijskih slastica te kušanje i ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda, najavio je Damir Kovačić u ime Udruge klaster proizvodi hrvatskog sela. Dodao je da će u prigodnom programu sudjelovati i tamburaški sastavi, kulturno umjetnička društva.

Organizatori su Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Udruga klaster proizvodi hrvatskog sela očekuju dolazak između 15 i 20 tisuća posjetitelja, rekao je pročelnik tog ureda Emil Tuk.

Napomenuo je da je Grad za održavanje sajma izdvojio 320 tisuća kuna kuna te da se radi o najvećoj manifestacije te vrste u Hrvatskoj koja se tradicionalno održava uoči Uskrsa kako bi građani mogli na vrijeme nabaviti potrebne namirnice.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙