FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande: Al Džazira ugrožava svoj opstanak u Francuskoj

Autor: rtom
CALAIS, 27. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Kandidat socijalista za predsjedničke izbore Francois Hollande upozorio je u utorak satelitski kanal Al Džaziru da će svoj opstanak u Francuskoj ugroziti odluči li emitirati videosnimke francuskog džihadista Mohameda Meraha koji je ubio sedam osoba.

Ranije u utorak predsjednik Nicolas Sarkozy i obitelji Merahovih žrtava pozvali su katatrsku televiziju neka ne emitira snimke ubojstava koja je Merah počinio između 11. i 19. ožujka u Toulouseu.

Držim da bi Al-Džazira "ugrozila svoj rad u Francuskoj", rekao je Hollande i objasnio da nije riječ o zabrani, već o odluci Vrhovnog audiovizuelnog vijeća (CSA).

Također bi emitiranje snimaka utjecalo na odnose Francuske i Katara, rekao je Hollande.

CSA, tijelo zaduženo za nadzor poštivanja ljudskog dostojanstva i javnog reda, pozvalo je televizijske kuće neka ne emitiraju videosnimke koje je Mohamed Merah snimao minikamerom učvršćenom o pojas.

Montirane snimke stavljene na USB stigle su u pariški ured Al Džazire, a uprava je najavila da će u utorak odlučiti o prikazivanju.

Francuz alžirskog podrijetla, 23-godišnji Merah, ubio je trojicu vojnika, troje školske djece i rabina u području Toulousea, a sam je ubijen u pokušaju policije da ga ulovi pošto je prodrla u stan u kojem je 32 sata proveo opkoljen.

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙