FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Seif al-Adel, islamistički aktivist, uhićen u Kairu

Autor: vrad
KAIRO, 29. veljače 2012. (Hina/AFP) - Egipatske vlasti su u srijedu u kairskoj zračnoj luci uhitile odbjegla islamističkog aktivista kojeg su bile zamijenile za čelnika Al Kaide, doznaje se od sigurnosnih služba.

Iste su službe bile objavile informaciju o uhićenju Seifa al-Adela, Egipćanina koji je na kratko vrijeme zamijenio Osamu bin Ladena u svibnju 2011., pošto su potonjeg ubile američke specijalne snage u Pakistanu.

Informaciju su potvrdile državna televizija i službena agencija Mena.

Novinari nazočni u zračnoj luci čuli su kako uhićeni muškarac negoduje i tvrdi da je posrijedi zabuna zbog istog imena i prezimena, ali i nadimka. Uhićenikovo drugo ime bilo je Muhamed Makavi, kao i čelnika Al Kaide.

Muškarac koji je iz Pakistana preko Dubaja stigao letom Emirates Airlinea, "traži se zbog povezanosti sa skupinom al-Džihad. Nije riječ o Seifu al-Adelu", priznao je izvor u egipatskoj sigurnosnoj službi.

Onaj drugi Seif al-Adel je bivši pripadnik egipatskih specijalnih snaga koji je 10. svibnja 2011., tjedan dana nakon Bin Ladenove pogibije, navodno izabran za njegova nasljednika.

Optužen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Nairobiju i Dar es Salaamu 1998. a za njegovo su uhićenje Sjedinjene Države raspisale nagradu od 5 milijuna dolara.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙