FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović posjetio Institut za jadranske kulture i melioraciju krša

Autor: pgas
SPLIT, 16. ožujka 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske danas u poslijepodnevnim satima posjetio je Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u splitskom prigradskom naselju Duilovo, a nakon toga je novinarima izjavio kako bi se hrvatska poljoprivreda trebala ugledati na Poljsku koja je ulaskom u Europsku uniju sredstvima iz fondova EU-a razvila svoju poljoprivredu.

"Nadam se da ćemo slijediti primjer Poljske, koja je ulaskom u Europsku uniju pametno i mudro iskoristila sredstva iz fondova EU namijenjena poljoprivredi te je poljska poljoprivreda imala ogromne koristi od ulaska u EU", rekao je Josipović novinarima.

U razgovoru sa studentima, koji na ovom institutu studiraju mediteransku poljoprivredu, Predsjednik je istaknuo kako su ranije hrvatski poljoprivrednici bili protiv ulaska Hrvatske u EU, a sada je ta populacija za ulazak u EU, jer su vidjeli mogućnosti koje pružaju fondovi EU-a za razvoj poljoprivrede.

Tijekom dvosatnog boravka na institutu predsjednik Josipović je obišao vinski podrum, nasade vinograda, te laboratorije i knjižnicu sa stručnom literaturom.

"Mediteranske kulture su jedan od temelja naše poljoprivrede i naših želja da zdrav život ostvarimo na temelju biljnog svijeta koji raste u Dalmaciji", kazao je predsjednik Josipović.

Domaćini su predsjednika izvijestili kako je na Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša angažirano 55 djelatnika od kojih se 35 bavi istražiteljskim radom na unaprijeđenju poljoprivrede.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙