FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam poslova u Rijeci

Autor: hsup
RIJEKA, 26. ožujka 2012. (Hina) - Na petom riječkom Sajmu poslova danas se u prostoru Narodnog učilišta u Rijeci predstavlja 56 izlagača, od kojih oko 30 poslodavaca.

Cilj jednodnevne manifestacije, koju je organizirao riječki Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, je povezivanje poslodavaca, nezaposlenih osoba, institucija i svih koji žele sudjelovati na tržištu rada u Primorsko-goranskoj županiji.

Krajem veljače ove godine u Primorsko-goranskoj županiji bilo je evidentirano 20.039 nezaposlenih osoba. To je za 2 posto više u odnosu na siječanj, a na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču prošle godine, evidentirano nezaposlenih bilo je 0,9 posto manje.

Na sajam su pozvani svi koji traže posao, nezaposleni, studenti, učenici i poslodavci, kako bi izravno dobili informacije koje su im potrebne o mogućnostima zapošljavanja, ponudi poslova, o sezonskim poslovima i mogućnostima rada u inozemstvu.

U sklopu sajma predstavljen je Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja, održan okrugli stol na temu "Osobe s invaliditetom - aktivni sudionici na tržištu rada" i radionica "Kako povećati šanse za zapošljavanje".

Prema podacima organizatora, prošle godine sajam poslova u Rijeci posjetilo je oko 4500 ljudi, a ove ih se godine očekuje oko 5000.

Pokrovitelji Sajma poslova su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, a partneri su Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Rijeka, Regionalna razvojna agencija Porin i Narodno učilište Rijeka.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙