FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam poslova u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 9. ožujka 2012. (Hina) - Na petom Sajmu poslova, koji se danas održava u Vinkovcima, sudjeluje 29 poslodavaca na ukupno četrdesetak štandova.

Pročelnica Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vinkovcima Dubravka Konečni istaknula je da je sajam poslova mjesto na kojemu se može dobiti uvid u potrebe tržišta rada. Stoga će sajam posjetiti i učenici završnih razreda vinkovačkih srednjih te osnovih škola koji tek trebaju izabrati zanimanje za koje će se obrazovati.

U evidenciji HZZ-ove Područne službe Vinkovci u veljači je bilo nešto manje od 15.000 nezaposlenih osoba, navela je rekavši kako je u zadnje dvije godine posebice porastao broj nezaposlenih osoba s višom i visokom stručnom spremom kojih je u strukturi ukupno nezaposlenih u prosjeku oko dva posto, a u zadnje dvije godine taj udjel iznosi između pet i šest posto.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenada Jerkovića, u proteklih deset godina, koliko raznim mjerama ta županija potiče rast malog i srednjeg poduzetništva, kreditne linije za malo i srednje poduzetništvo koristilo je 711 poduzetnika koji su ukupno otvorili 3.900 novih radnih mjesta.

Jerković je naveo i kako u devet poduzetničkih zona u Vukovarsko-srijemskoj županiji posluje ukupno 43 poduzetnika koji zapošljavaju više od 600 djelatnika.

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙