FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"InnetForum 2012." počeo u Slavonskome Brodu

Autor: vruz
SLOVONSKI BROD, 23. ožujka 2012. (Hina) - Na Prvom forumu novih tehnologija i inovacija "InnetForum 2012.", koji se danas i sutra održava u Slavonskome Brodu, okupili su se mnogi inovatori kako bi predstavili svoje inovacije radi njihove komercijalizacije te stručnjaci i gospodarstvenici kako bi se upoznali s novim tehnologijama i dostignućima te ostvarili kontakte i suradnju.

"Želja nam je da Innetforum postane tradicija. S tematizacijom obnovljivih izvora energije i inovacija, te povezivanjem znanstvenoga i poduzetničkog sektora ciljamo na dodanu vrijednost za cijelo hrvatsko gospodarstvo", rekao je na otvorenju dvodnevnoga skupa Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskoga Broda, koji je organizator skupa.

Direktor Razvojne agencije Slavonskoga Broda Vjeran Milković kaže kako žele "isprovocirati poduzetnike i obrtnike te ostalu javnost da razmišljaju o nužnosti uvođenja inovacija i novih tehnologija u proizvodnju", a predsjednik inovatora Hrvatske Stjepan Car ističe kako je važno znati da u nas ima tvrtaka koje su inovativne i koje su počele 'biznis' gradeći svoj proizvod.

"Mediji najčešće kao glavne događaje prate nagrade na raznim sajmovima inovacija, a zaboravljaju kako to ne podrazumijeva i tržišni uspjeh", kaže Car, a slično ističe Niko Majdandžić, član Akademije tehničkih znanosti, poznat po inovacijama u IT industriji. "Inovatori imaju ideja, ali nedostaje onih koji će to plasirati i poduprijeti pa sedamdeset posto uspješnih partnera pronalaze u inozemstvu", kaže Majdandžić.

Forumska izlaganja o aktualnim temama prati i izložba recentnih radova inovatora iz svih krajeva Hrvatske. Dio njih sutra će održati prezentacije, a bit će predstavljen i primjer dobre prakse. O svojim iskustvima pri dobivanju dozvola i realizaciji projekta govorit će vlasnik solarne elektrane Ivan Lovrić.

(Hina) xsbro yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙