FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Duspara izgubio većinu u slavonskobrodskome Gradskom vijeću

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 23. veljače 2012. (Hina) - Pošto je prošlog tjedna izbačen iz HSP-a, gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara izgubio je većinu i u Gradskome vijeću te je na današnjoj sjednici smijenjen s dužnosti predsjednika i jedinog člana skupština šest trgovačkih društava u vlasništvu grada uz obrazloženje da ne poštuje volju vijećnika u njihovu poslovanju.

Smjenu Duspare s mjesta predsjednika šest trgovačkih društava predložilo je 16 gradskih vijećnika: četiri HDZ-ova, četiri iz HSP-a dr. Ante Starčevića, četiri iz SDP-a te po jedan vijećnik iz HDSSB-a, HSS-a, HSLS-a i HNS-a. Gradsko vijeće Slavonskoga Broda ima 25 članova.

"Nisam iznenađen, to je demokracija u režiji SDP-a", ustvrdio je Duspara, dodajući kako mu je kao predsjedniku skupština u trgovačkim društvima jedini cilj bio spriječiti da "razni lešinari opelješe ono što su planirali". Odluku o smjeni poduprli su gradonačelnikovi dojučerašnji partneri iz SDP-a, što je bilo presudno.

U dugoj raspravi bilo je i burnih reakcija, a predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Stribor Valenta je rečenicu gradonačelnika Duspare: "imaš problem, ja ne znam kako ćeš s tim dalje živjeti" doživio kao prijetnju te je napustio sjednicu i obavijestio policiju. Vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Duspara je pak rekao kako se tu ne radi ni o kakvoj prijetnji.

Načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Darko Petek potvrdio je da je zaprimljena dojava o prijetnji te da policija utvrđuje ima li osnova za kaznenu prijavu.

Na sjednici je trebalo raspravljati i o smjeni predsjednika Gradskog vijeća Hrvoja Andrića, bivšeg HSP-ovca, sada nezavisnog vijećnika, što je odgođeno za 30 dana.

(Hina) xsbro yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙