FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HR PSOR obilježio 15. godina rada i dodijelio četvrte nagrade Indeks DOP

Autor: tmis
ZAGREB, 23. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatski poslovni savjet za održiv razvoj (HR PSOR) obilježio je danas 15 godina rada u kojima je okupljajući gospodarstvenike i surađujući s javnim i civilnim sektorom znatno pridonio promociji i uvođenju društveno odgovornog/održivog poslovanja u Hrvatskoj za što je najboljim tvrtkama danas četvrti put za redom dodijelio i nagradu "Index DOP".

Prvi put je ove godine dodijeljena ta nagrada i javnim poduzećima, i to Odašiljačima i vezama, Hrvatskoj lutriji i Podzemnom skladištu plina, dok su u kategoriji velikih poduzeća nagradu Indeks DOP dobili Jamnica, Hrvatski telekom i Coca-Cola HBC.

Od srednjih tvrtki nagrađene su Hartmann Hrvatska, Ilirija i Kuehne&Nagel, među malima tvrtke Ciklopea, Oikon i Dvokut-Ecro, dok je nagradu za najveći napredak od prošle godine dobila tvrtka Valoviti papiri-Dunapack.

Ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić kazala je da nema odgovornog poslovanja bez ekonomske stabilnosti pa je za nagrade važna bilanca za proteklu godinu. Postoje tvrtke koje su i ove godine ispunile uvjete, poput Ericsson Nikole Tesle, Končar-Instituta za elektrotehniku i agencija Hauska&Partner, ali budući su već tri puta zaredom dobili nagradu sada više ne mogu.

Na svečanosti i dodjeli nagrada HR PSOR-a uz brojne gospodarstvenike iz tvrtki članice tog Savjeta, kojih je trenutno 39, bila su i predstavnici politike, među kojima ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.

Svi su oni u svojim govorima istaknuli važnost društveno odgovornog poslovanja (DOP) ne samo u gospodarstvu nego i cijelom društvu, te da je to i važnije od samog profita.

Čestitajući HR PSOR-u obljetnicu ministrica Holy istaknula je da se u društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju najveći naglasak stavlja na zaštitu okoliša, što ne čudi s obzirom na klimatske promjene i sve skupe postupke koje će Hrvatska morati provesti za smanjenje stakleničkih plinova i ugljičnog dioksida.

Ako se kvalitetno primjenjuje model DOP-a može se dosta uštedjeti, a vjeruje i da će Hrvatska prigrliti taj 'zeleni' održivi razvoj, što je i sve veći trend u svijetu.

I ministar Maras uvjeren je, kako je kazao, da će takvih modela u Hrvatskoj, za razliku od prije, ubuduće biti sve više, o čemu će računa voditi i ova Vlada, posebno kroz poslovanje javnih poduzeća kojim se neće tolerirati nepoštivanje načela odgovornog i održivog razvoja.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙