FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Sve za nju" slavi četvrti rođendan

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 21. ožujka 2012. (Hina) - Povodom četvrte obljetnice svoga osnivanja i današnjeg Dana otvorenih vrata Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" održala je konferenciju za novinare na kojoj je između ostalih uručena nagrada za doprinos u području protiv raka dojke i promocija edukativnih knjižica pružanja potpore oboljelima.

Nagradu jedne od osnivačica udruge "Sve za nju" Vesne Andrijević Matovac - VAM, koja se ove godine dodjeljuje prvi put, posthumno je dobila Vida Borš za osobni doprinos u području borbe protiv raka dojke.

U ime ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić okupljenima se obratio njezin zamjenik Darko Ledinski rekavši da ono što udruga "Sve za nju" radi pokazuje punu zrelost i odgovornost dodavši da će Ministarstvo socijalne politike i mladih i dalje nastojati surađivati s udrugama civilnog društva bez kojih, rekao je, nema uspjeha.

"Udruge civilnog društva jaka su snaga hrvatskog društva, a naše ministarstvo će, uz pomoć udruga, osigurati da korisnici socijalne skrbi i ljudi u potrebi budu u prvom planu i da se o njima svakodnevno brine", dodao je.

Zamjenik ministra zdravlja Rajka Ostojića, Marijan Cesarik istaknuo je da će njegovo ministarstvo u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih ustrajati u pomoći svim udrugama civilnoga društva dodavši da je poruka nade ono što svi jedni drugima trebamo davati.

Predsjednica udruge "Sve za nju" Almenka Balenović prisjetila se početaka rada Udruge i njezinog službenog osnivanja 21. ožujka 2008. te istaknula jačanje udruge u svim njenim segmentima. Najavila je otvorenje podružnice Centra za psihološku pomoć ženama oboljelih od raka "Sve za nju" u Osijeku u travnju ove godine i još nekoliko podružnica u drugim većim gradovima u Hrvatskoj kao što su Varaždin, Rijeka i Gospić. Pozvala je građane na tradicionalno obilježavanje humanitarne akcije "Dan narcisa" 24. ožujka na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare udruga "Sve za nju" predstavila je edukativne knjižice financirane od strane Europske unije, izdane u sklopu projekta EIDHR. Riječ je o tri knjižice "Oboljela žena - Što je rak dojke?", "Prehrana i vježbanje tijekom liječenja - Vodič za osobe oboljele od raka i njihove obitelji" i "Poruka nade - Suočavanje s rakom u svakodnevnom životu" isključivo namijenjene za pomoć i edukaciju oboljelim ženama i njihovim obiteljima. Knjižice su od danas dostupne u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka u Zagrebu te će uz potporu Hrvatske Komore medicinskih sestara biti distribuirane i dostupne u bolnicama većih hrvatskih gradova.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja „Sve za nju“ osnovana je 21. ožujka 2008. godine kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima. Osnovale su je tri pacijentice, Vesna Andrijević-Matovac, Bojana Benović i Almenka Balenović.

(Hina) xlbak yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙