FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 21. ožujka

Autor: tkol
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 21. ožujka:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada i 45. obljetnice Hrvatskog saveza udruga invalida rada (13 sati, Hrgovići 47).

IČIĆI - Pročišćivač otpadnih voda u Ičićima će u probni rad pustiti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (12 sati, Liburnijska bb, preko puta Hotela Ičići). Nakon puštanja u probni rad pročišćivača otpadnih voda I. stupnja "Opatija", ministar će sa suradnicima i domaćinima obići postrojenje. Izjave za medije predviđene su oko 13 sati.

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se pripremno ročište u slučaju Fimi media na kojemu bi se trebalo odlučiti o datumu početka suđenja za najveću hrvatsku korupcijsku aferu te dokazima koji će se provesti na glavnoj raspravi. Na optuženičkoj klupi zbog izvlačenja više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki te punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" naći će se sama stranka, zatim njezin bivši predsjednik i premijer Ivo Sanader, bivši glasnogovornik vlade i HDZ-a Ratko Maček, bivši rizničar i blagajnica Mladen Barišić i Branka Pavošević te Nevenka Jurak, vlasnica tvrtke Fimi media po kojoj je afera i dobila ime. Barišić, Pavošević i Jurak su priznali krivnju ali se nisu nagodili s USKOK-om kao Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić. Oni su osuđeni na 11, odnosno šest mjeseci zatvora i vraćanje ukupno 3,8 milijuna kuna državi (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 4. obljetnice osnivanja Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju!". Na konferenciji će biti riječi o uručenju nagrade Vesna Andrijević Matovac – "VAM" za osobni doprinos u području borbe protiv raka dojke te predstavljene edukativne knjižice, koje je u sklopu projekta EIDHR financirala EU (11 sati, Kneza Mislava 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena humanitarna akcija "Palčić gore", koju organizira Klub roditelja nedonoščadi Palčići. Riječ je o akciji koja ima za cilj prikupiti sredstva i donacije za kupovinu inkubatora i dodatne medicinske opreme koja će se donirati bolnicama diljem Hrvatske. Akcija se organizira pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i uz potporu Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba (10 sati, Kulturno informativni centar - KIC).

ZAGREB - Okrugli stol "e-zdravstvo" u organizaciji magazina Banka i Ekonomskog instituta na temu "Analiza zdravstvenog sustava" (10 sati, Ilica 49/II).

ZAGREB - Predstavljanje karte rizika 3.400 kilometara hrvatskih autocesta i državnih cesta izrađene po inovativnom međunarodnom protokolu EuroRAP (European Road Assessment Programme). EuroRAP je neprofitna udruga koja okuplja međunarodne stručnjake, znanstveno-istraživačke institucije, tvrtke za održavanje cesta, autoklubove poput HAK-a i predstavnike javnih vlasti s ciljem analiziranja i razine sigurnosti cestovne infrastrukture te nalaženja mjera za njihovo poboljšanje (12 sati, Avenija Dubrovnik).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom kratkometražnog izdanja Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb. Tom prigodom bit će objavljeni rezultati međunarodne selekcijske komisije o programima konkurencija Animafesta, najavljena proslava jubilarnih 40 godina Animafesta te otkriveni dobitnici nagrada koje dodjeljuje vijeće Animafesta kao i najavljeno što sve mogu očekivati posjetitelji festivala koji će se održati od 29. svibnja do 3. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex (10 sati, Tuškanac 1).

LUKOVDOL - Središnja proslava 49. Goranovo proljeće, najstarije i najvažnije hrvatske pjesničke manifestacije. Tom prigodom bit će organizirana i dodjela nagrada za najbolji literarni rukopis te dodjela nagrade Goran za mlade pjesnike Davoru Ivankovcu i Goranova vijenca Stjepanu Gulinu (12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 21. svečanosti Pasionske baštine koja se održava 24. ožujka do 4. travnja. (12 sati, Multimedijalna dvorana Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙