FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK ne želi komentirati Končarevo odustajenje od "3. maja"

Autor: svuk
BRUXELLES, 16. ožujka 2012. (Hina) - Europska komisija je u petak odbila komentirati odustajanje Danka Končara od kupovine riječkog brodogradilišta "3. maj" te ponovila da je restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta obveza iz Ugovora o pristupanju EU-u.

"Ne komentiramo razne izjave i događaje vezane uz privatizaciju brodogradilišta. Možemo samo ponoviti naše ranije izjave da je prema odredbama Ugovora o pristupanju nužno uskoro riješiti pitanje restruktiriranja brodogradilišta. Restrukturiranje brodogradilišta predmet je monitoringa i Komisija očekuje da će Hrvatska nastaviti ispunjavati obveze preuzete u pristupnim pregovorima", rekao je Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuela, odgovarajući na upit Hine za komentar odustajanja Končara od kupovine "3 maja".

Danko Končar iz Jadranskih ulaganja izjavio je za sinoćnji središnji Dnevnik HTV-a da riječko brodogradilište "3. maj" više nije uključeno u njihovu posljednju ponudu za kupnju brodogradilišta koju su u četvrtak predali Vladi.

Hrvatska se u poglavlju Tržišno natjecanje obvezala da će restrukturirati brodogradilišta u poteškoćama i to je zapisano i u Ugovoru o pristupanju.

Prema protokolu koji je pridodan pristupnom ugovoru Komisija može tražiti od Hrvatske da naloži brodogradilištima da vrate svu pomoć ili potporu za restrukturiranje koju su brodogradilišta primila od ožujka 2006. godine, ako do dana pristupanja ne budu potpisani ugovori o privatizaciji tih brodogradilišta.

(Hina) xsv yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙