FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogranak HND-a na HTV-u od Sabora i Vlade RH traži da preuzmu odgovornost za HRT

Autor: nkot
ZAGREB, 16. ožujka 2012. (Hina) - Ogranak Hrvatskoga novinarskog društva (HND) na HTV-u zatražio je danas da Sabor i Vlada RH u ime svih građana preuzmu odgovornost i omoguće izbor kompetentnog vodstva koje će obnoviti Hrvatsku radioteleviziju (HRT), a ne razoriti, što se, kako su naveli u priopćenju, već neko vrijeme događa.

Predsjednica tog ogranka Elizabeta Gojan ustvrdila je pritom kako reorganizacija koju je pokrenula Uprava HRT-a znači konačno i potpuno zaživljavanje HRT-a kao svega onog što javna televizija ne bi smjela biti - devastaciju, getoizaciju i minoriziranje svih javnih sadržaja uz istodobno netransparentno trošenje novca gledatelja na upitne i javnoj televiziji nepotrebne projekte.

Gojan je navela kako ih zbunjuje to što su neki njihovi kolege, dok ih uprava javno podupire, istodobno izloženi pritiscima i prijetnjama zbog sudjelovanja u videoapelu "HRT – Vaša javna televizija" i izražavanja vlastitog stajališta o zadaćama javne televizije.

Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac priopćio je jučer da podupire stajališta zaposlenika HRT-a koji su jučer u videoapelu pozvali vlasti da potaknu HTV da promiče javni interes i zauzeli se za vjerodostojnu i profesionalnu javnu televiziju bez žutila i upletanja političara.

Gojan, pak, pita upravu, ako se s njima slaže, zašto već dvije godine sustavno vuče poteze koji razaraju jedini hrvatski elektronski javni medij.

"Potezi koje vuče sadašnje vodstvo jasno pokazuju da ne razumiju javnu televiziju niti ih ona zanima. Naime, oni ono najbolje od javnog servisa smatraju - balastom", rekla je za HND-ov ogranak na HTV-u.

HRT ne postoji bez gledatelja, nego zbog gledatelja, baš zbog najmanjih među njima i zbog onih kojima je u nekom trenutku pozornost javnosti najpotrebnija. HRT koji bdije nad svim društvenim zbivanja upire prstom u probleme i propuste i razotkriva nepravdu, HRT koji širi vidike mladima i starima, HRT koji je zbog svega toga kao javni medij neprofitabilan, možda u postotcima i manje gledan od komercijalnih televizija, ali društvu nužan, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xmvr yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙