FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić dodijelio stipendije učenicima srednjih škola

Autor: smar
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je danas u palači Dvercu na Gornjem gradu 89 stipendija učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola.

Na dodjeli stipendija, osim gradonačelnika Bandića, bili su predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, predsjednik povjerenstva za dodjelu stipendija Slavko Krajcar, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te član povjerenstva za dodjelu stipendija Josip Paladin.

Davor Bernardić u uvodnom je govoru rekao stipendistima kako je ulaganje u razvoj i kvalitetu te u nadarene pojedince nešto što zemlji donosi razvoj te da je to ono što grad Zagreb prepoznaje godinama.

"Svijet pokreću nadareni, ali i uporni. Vi ste danas spoj i jednog i drugog. Moja je želja da tako ostane i u godinama koje su ispred vas, u godinama kada ćete se dodatno obrazovati i u godinama kada ćete raditi i stvarati društvo i stvari koje su dobre za našu zemlju", istaknuo je Bernardić. Dobitnicima stipendije zaželio je mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i ostvarivanju njihovih ciljeva.

Gradonačelnik Bandić ocijenio je kako 20 godina, koliko se dodjeljuju stipendije, i gotovo 1120 podijeljenih stipendija znači i 20 godina kontinuiteta. Istaknuo je kako je u krizno recesijsko vrijeme dobiti 2200 kuna ili gotovo 300 eura "velika stvar". "Želim vam da nakon ove uspješne uvertire u srednjoj školi upišete ono za što imate u sebi potencijala i da jednog dana preuzmete odgovornost za ovaj grad i ovu zemlju", dodao je gradonačelnik.

U ime svih stipendiranih učenika zahvalila je učenica Mirna Trinki, a tom je prigodom istaknula kako je dodijeljena stipendija poticaj za daljnji trud i uspjeh, "pogotovo danas, kada je konkurencija velika i potrebno je uložiti puno rada i truda" kako bi si osigurali bolju budućnost.

Stipendije grada Zagreba ove je godine dobilo 67 gimnazijalaca, 16 učenika umjetničkih škola i šest učenika strukovnih škola. Među srednjoškolcima kojima je dodijeljena stipendija za školsku godinu 2011./2012., 61 je učenik trećeg razreda i 28 učenika četvrtog razreda.

Stipendije grada Zagreba dodjeljuju se od školske godine 1992./1993. i dosad je, uključujući i ovu školsku godinu, učenicima dodijeljeno njih 1116.

Na natječaj za dodjelu stipendije za ovu školsku godinu prijavilo se 288 učenika.

(Hina) xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙