FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki Crveni križ lani nahranio i odjenuo tri tisuće građana

Autor: vsik
OSIJEK , 13. ožujka 2012. (Hina) - Gradska organizacija osječkoga Crvenoga križa prošle je godine hranom, odjećom i drugim oblicima pomogla više od 3000 građana, a za ovu godinu pripremljeni su projekti vrijedni 6,8 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima ravnatelja osječkoga Crvenog križa Marka Đukića, prošle je godine najugroženijim građanima podijeljeno 1600 kilograma hrane, 17 tona odjeće i gotovo 1800 pari cipela.

U prikupljanju i podjeli pomoći uvelike su pomogli volonteri, koji su lani odradili čak 15.000 sati, rekao je Đukić i istaknuo važnost osiguravanja besplatnog boravka za 167 djece u Centru za edukaciju u Orahovici i odmaralištu Crvenoga križa u Splitu.

U pučku kuhinju prošle godine na dan je po obrok dolazilo 130 građana, a skuhano je oko 58.000 obroka. Posebna pozornost daje se radu Savjetovališta za prevenciju ovisnosti, gdje je pomoć dobilo 139 osoba. Osječki Crveni križ organizirao je i pomoć u kući za stare i nemoćne pa je 309 osoba imalo gotovo 8500 radnih posjeta.

Ravnatelj Đukić izvijestio je da su za 2012. godinu osigurani mnogi projekti vrijedni 6,8 milijuna kuna, pri čemu je naveo projekt "Starenje s dostojanstvom", koji će biti proveden s Volonterskim centrom kao partnerom i za koji je osigurano 1,5 milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik Crvenoga križa Hrvatske Josip Jelić, koji je pohvalio rad osječkoga Crvenog križa ističući da je po rezultatima u vrhu te organizacije u Hrvatskoj. Predsjednik Jelić posebice je istaknuo da osječki Crveni križ prati svjetske trendove, o čemu svjedoči i rad s pretilim osobama u suradnji s osječkim Medicinskim fakultetom.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙